Hankendi'de Çok Sayida Bombali Tuzak Ve Patlayici Madde Bulundu

Azerbaycan Içisleri Bakanligi ve Azerbaycan Mayin Temizleme Ajansi (ANAMA) tarafindan ortak yayimlanan açiklamada, Karabag bölgesinde Hankendi sehrindeki bazi binalarda çok sayida bombali tuzak bulundugu belirtildi.

Hankendi'de Çok Sayida Bombali Tuzak Ve Patlayici Madde Bulundu
Azerbaycan’in Karabag’daki Ermeni silahli güçlerine yönelik terörle mücadele operasyonunun ardindan bölgeyi terk eden Ermenilerin bazi binalara el yapimi bomba ve patlayici maddeler yerlestirdigi ortaya çikti. Azerbaycan Içisleri Bakanligi ve Azerbaycan Mayin Temizleme Ajansi (ANAMA) tarafindan yapilan ortak açiklamada, Hankendi’deki idari binalarda yapilan incelemelerde, silahli Ermeni güçler tarafindan yerlestirilen bombali tuzak, patlayici maddeler ve silahlarin tespit edildigi belirtildi. Hankendi’deki binalarin bodrum katindaki odalarinda, perde arkasinda, askeri yeleklerin ceplerinde ve bulunan botlarda bomba düzeneklerinin tespit edildigi aktarilan açiklamada, “Ayrica yüksekten patlayarak genis alani etkileyen havan mermileri, kasetli bombalar ve VOQ-17 bombalarindan olusan el yapimi patlayicilar da bulundu. Tespit edilen tuzaklar çalisanlarimiz tarafindan etkisiz hale getirilerek bu alanlarin güvenligi saglandi” ifadelerine yer verildi.

ANAMA personeli tarafindan Hankendi’de yapilan çalismalarda sehrin girisindeki borulara yerlestirilmis el bombali patlayici düzeneklerin tespit edilerek etkisiz hale getirildigi aktarildi.

Azerbaycan’in terörle mücadele operasyonu

Azerbaycan ordusunun 19 Eylül’de Karabag’da baslattigi ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun ardindan Ermeni silahli gruplar teslim olmus, Ermeni nüfus ile Azerbaycanli temsilciler arasinda diyalog süreci baslamisti. Operasyonun ardindan Azerbaycan temsilcileri ile Karabag’daki Ermeni nüfusun temsilcileri ilk görüsmeyi 21 Eylül’de Azerbaycan’in Yevlah kentinde, ikinci görüsmeyi 25 Eylül’de Karabag’daki Hocali’da, üçüncü görüsme ise 29 Eylül’de yine Yevlah’ta gerçeklestirmisti.

Ermeniler kendi istekleriyle bölgeyi terk ediyor

Operasyonun ardindan Azerbaycan yönetimi Karabag’daki Ermenilerin haklarinin ve güvenliklerinin garanti altina alinacagini belirtmesine ragmen bazi Ermeniler kendi istekleriyle bölgeyi terk ediyor. Azerbaycan yönetimi ise Karabag’i terk etmek isteyen Ermenilerin Ermenistan’a güvenli geçisi için gerekli kosullari olusturdu. Gönüllü olarak Karabag’dan ayrilan Ermeniler, otobüs ve özel araçlarla Ermenistan’a geçis yapiyor.
Kaynak: İHA