Dogustan Engelli Minik Serdar Tekerlekli Sandalyesine Kavustu

Hakkari Gençlik ve Engelliler Dernegi Baskani Yavuz Aydogdu, Van’in Baskale ilçesinde dogustan engelli Serdar Alkan’a pediatrik tekerlekli sandalye hediye etti.

Dogustan Engelli Minik Serdar Tekerlekli Sandalyesine Kavustu
Kuruldugu günden ihtiyaç sahibi ailelerin yardimina kosan Hakkari Gençlik ve Engelliler Dernegi, engelli vatandaslara el uzatmaya devam ediyor. Bu yardimlar çerçevesinde Van’in Baskale ilçesine bagli Asalan köyünde ikamet eden Sahap ve Güler Alkan çiftini ziyaret eden Hakkari Gençlik ve Engelliler Dernegi Baskani Yavuz Aydogdu, hayirsever vatandaslarin destegiyle alinan pediatrik tekerlekli sandalyeyi kendilerine teslim etti. Ailenin dogustan engelli 7 yasindaki oglu Serdar’i tekerlekli sandalyesine bindirip gezdiren Aydogdu, ’’Baskale’nin iki köyünde yasayan özel gereksinimli iki kardesimizin pediatrik araba ihtiyaci vardi. Bizlere ulasan maddi durumu iyi olmayan bu ailelerin çocuklari için hayirseverlerden gelen yardimlarla arabayi alip kendilerine ulastirdik. Dernek olarak cografya tanimaksizin tüm insanlara ulasmak istiyoruz. Özel gereksinimli arkadaslarimizi topluma kazandirmak için çalisiyoruz. Bize destek veren herkese tesekkür ediyorum’’ dedi.

Minik Serdar’in babasi Sahap Alkan kendilerine ulasan dernege ve hayirsever vatandaslara tesekkür ederek, "Oglum dogustan engelli olup fizik tedavi görüyor, okula gidiyor. Araba ihtiyacimiz vardi. Sag olsun Hakkari’den gelen arkadaslar bizim ihtiyacimizi karsiladi. Kendilerine çok tesekkür ediyorum. Allah razi olsun" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA