Baskan Kiliç Açiklamasi 'Ilçemizde Her Yagmurda Yasanan Sel Korkusu Artik Tarih Olacak'

Samsun’un Terme ilçesini sel korkusundan kurtaracak ‘Terme Çayi Islah Projesi’nde ilk etap basliyor. Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, islah projesinin ilk etap yapim sözlesmesinin yüklenici firma ve DSI arasinda imzalandigini söyledi.

Baskan Kiliç Açiklamasi 'Ilçemizde Her Yagmurda Yasanan Sel Korkusu Artik Tarih Olacak'
Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, Terme Çayi Islah Projesi’nin ilk etap yapim isi için sözlesmenin imzalandigini, proje ile sehir merkezinde çayin genisliginin 40 metreden 80 metreye çikartilacagini belirtti.

DSI ve yüklenici firma arasindan yapim sözlesmesinin imzalandigini ifade eden Baskan Kiliç, “Ilçemizi sel kabusundan kurtaracak Terme Çayi Islah Projesi’nin etüt, haritalama ve statik çalismalari daha önce tamamlanmisti. Samsun valimiz, milletvekillerimiz, büyüksehir belediye baskanimiz ve DSI bölge müdürümüzle birlikte projeyi hizlandirmak için çok çaba gösterdik. Emekleri için kendilerine tesekkür ediyorum. Projenin yapim çalismalarina en kisa süre içinde baslanacak. Ilçemizde her yagmurda yasanan sel korkusu artik tarih olacak. Günübirlik degil 50 yil sonrasini planlayarak projelerimizi gelistiriyoruz. Ilçenin kroniklesmis sorunlarina nester vurmak için çalisiyoruz. Göz boyayacak, günü kurtaracak projelerle degil, gelecegimizi kurtaracak projelere enerjimizi harciyoruz. Islah projesi ile ilçemizin sel sorununu çözecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA