ABD Temsilciler Meclisi Baskani 13. Tur Oylamasinda Da Seçilemedi

ABD Temsilciler Meclisi baskanlik seçimlerinde 13. tur oylamasinda da sonuç çikmadi. Yeterli çogunluga ulasilamadigi için meclis baskani seçilemedi.

Amerika Birlesik Devletleri (ABD) kongresinin alt kanadi olan Temsilciler Meclisi’nin baskanini belirlemek üzere yapilan ancak yeterli çogunluga ulasilamadigi için 4 gündür süren seçimlerde

13. tur oylamasinda da sonuç çikmadi

Cumhuriyetçilerin çogunluk lideri Kevin McCarthy muhalif 20 temsilcinin 12’sinin oyunu alarak 214 oya ulassa da, seçilmek için yeterli destegi elde edemedi. McCarthy’ye destek vermemeyi sürdüren 6 Cumhuriyetçi vekil, oylarini Jim Jordan’a verirken, 2 vekil oy kullanmamayi tercih etti. 212 Demokrat üyenin tamami ise daha önce oldugu gibi parti liderleri Hakeem Jeffries için oy verdi. Temsilciler Meclisi’nin yerel saat ile 22.00’ye kadar açik kalmasi teklifi yapilan oylamada kabul edilirken, seçimlerin Temsilciler Meclisi baskaninin belirlenmesine dek sürmesi bekleniyor.

100 yilda bir ilk

Son gelisme ile birlikte ABD Temsilciler Meclisi’nde son 100 yildir ilk kez, 4 gündür yapilan 13 oylamaya ragmen baskan seçilememis oldu. Temsilciler Meclisi baskanligi görevi, ABD’de devlet baskani ve baskan yardimcisindan sonra protokolde üçüncü sirada yer almasi bakimindan önem tasiyor. Temsilciler Meclisi, baskanini seçmeden faaliyete baslayamiyor.
Kaynak: İHA