Kuyuya Düsen Baba-Oguldan Aci Haber Açiklamasi Cansiz Bedenlere Kuyunun 20 Metre Derinliginde 10 Saat Sonra Ulasildi

Manisa’nin Salihli ilçesindeki su kuyusuna düsen baba ve 2 yasindaki oglunun cansiz bedenlerine 10 saat sonra ulasildi. Öte yandan yasanan olayla ilgili de 2 kisi gözaltina alindi.

Kuyuya Düsen Baba-Oguldan Aci Haber Açiklamasi Cansiz Bedenlere Kuyunun 20 Metre Derinliginde 10 Saat Sonra Ulasildi
Olay Manisa’nin Salihli ilçesine bagli Baris Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 2 yasindaki Batu Demir evlerinin karsisindaki arazide oynadigi sirada ayaginin takilmasiyla yaklasik 50 metre derinligindeki kuyuya düstü. Oglu Batu’nun kuyuya düstügünü gören baba Aytug Demir (35) oglunu kurtarmak için ayakkabilarini çikarip kuyuya girdi. Olayi gören çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye Manisa Büyüksehir Belediyesine bagli itfaiye ekipleri ile AFAD, UMKE, polis, jandarma ve Salihli Belediyesine bagli çok sayida personel sevk edildi.

10 saatlik çalismalar aciyla sonuçlandi

60’a yakin personelin görev aldigi kurtarma çalismasinda ekipler tarafindan kepçe ve dozer yardimiyla kuyunun yanina yaklasik 20 metrelik çukur açildi. Çukurun yan tarafindan açilan tünelden baba Aytug Demir ile oglu Batu Demir’e ulasilmaya çalisildi. Yaklasik 10 saat süren çalismalar sonrasi Aytug Demir ile Batu Demir’in cansiz bedenlerine ulasildi.

Annenin "Yasiyor mu?" sözleri yürek dagladi

Ekipler tarafindan halat yardimiyla çikarilan baba ve oglun cenazeleri ambulansa alinarak morga kaldirildi. Bu sirada anne Yagmur Demir’in "Yasiyor mu?" sözleri yürekleri dagladi.

Vali Karadeniz çalismalar hakkinda bilgi aldi

Olayi duyar duymaz bölgeye gelen Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Salihli Kaymakami Mehmet Kamil Saglam ile AFAD Müdürü Giray Kara ve Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda’dan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Olayla ilgili 2 kisi gözaltinda

Öte yandan yasanan olayla ilgili site yöneticisi H.A. ve kaçak sondaji yapan V.Ç. gözaltina alindi. Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA