Osmanli Ve Roma Dönemlerine Ait Yüzlerce Tarihi Eser Ele Geçirildi Açiklamasi Aralarindaki O Mühür Dikkat Çekti

Kirikkale’de polis ekiplerince, tarihi eser kaçakçilarina yönelik yapilan operasyonda, Osmanli ve Roma dönemlerine ait oldugu degerlendirilen 880 adet sikke ile çok sayida obje, haç, mühür ve yüzük ele geçirildi. Yüzlerce tarihi eser parçasindan hayvan motifinin oldugu mühür ise dikkat çekti. Olayda 2 kisi gözaltina alindi.

Osmanli Ve Roma Dönemlerine Ait Yüzlerce Tarihi Eser Ele Geçirildi Açiklamasi Aralarindaki O Mühür Dikkat Çekti
Kirikkale Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ekiplerince, kent merkezinde tarihi eser kaçakçilarina yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, polis ekiplerince yapilan teknik ve fiziki takip neticesinde, il disindan gelen E.R. (42) ile Ö.A. (42) isimli sahislarin tarihi eser satisi yapacagi tespit edildi. Savciliktan alinan kararla operasyon yapan polis, takip ettikleri otomobildeki 2 süpheliyi gözaltina aldi.

Otomobilde arama yapan ekipler, 880 adet sikke, 22 adet yüzük, 3 adet mühür, 7 adet üzerinde çesitli figürlerin oldugu haç, 22 adet obje ve 8 adet ok ucu ele geçirdi. Tarihi eser niteligi tasiyan malzemelerin ise Osmanli ve Roma dönemlerine ait oldugu degerlendiriliyor. Yüzlerce parçanin arasindaki hayvan motifinin oldugu kare seklindeki mühür ise dikkat çekti.

Emniyette islemleri devam eden 2 sahis hakkinda, "kültür ve tabiat varliklarini koruma kanunu" geregince adli islem baslatildi.
Kaynak: İHA