Samsun Müzesi Insaatinda Sona Gelindi

Samsun’da Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin tasinacagi Samsun Müzesi’nin insaatinda sona gelindi.

Samsun Müzesi Insaatinda Sona Gelindi
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlügü sorumlulugunda 2017 yilinda ihalesi yapilan Samsun Müzesi insaati, aradan geçen zamanda müteahhidin isi birakmasi nedeniyle yilan hikayesine döndü. 2 yilda tamamlanmasi hedeflenen proje 19 Mayis’in 100. yilina yetistirilemedi. Geçen yil yüklenici firmanin degistigi insaatta son rötuslar yapiliyor.

Arkeoloji ve Etnografya Müzesi bünyesindeki binlerce tarihi eserin sergilenecegi müzenin insaatinda sona gelindigi ögrenilirken, tasinma isleminin subat ayinda tamamlanacagi belirtildi. Müzenin nisan ya da mayis ayinda ziyarete açilacagini ifade eden yetkililer, eski Arkeoloji ve Etnografya Müzesi içerisinde sergilenemeyen ve disarida kalan tarihi eserlerin de yeni müzede sergilenecegini bildirdiler.

Samsun’un kültürel eserlerinin minyatürleri yer alacak

Yeni yapilacak müzede Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ndeki tarihi eserlerin yani sira Samsun’un tarihi ve kültürel degerlerinin ziyaretçilere tanitilacagi eserlerin minyatürleri de yer alacak. Minyatürlere ayrilan özel alanda Gögceli Camisi, Çarsamba Köprüsü, Yel Degirmeni ve birçok tarihi ve kültürel eserin minyatürü yer alacak.
Kaynak: İHA