Karaman'da 'Sidamara' Operasyonu Açiklamasi 18 Gözalti

Karaman’da örgütlü olarak tarihi eser kaçakçiligi yaptiklari öne sürülen kisilere yönelik düzenlenen ‘Sidamara’ operasyonunda 18 kisi gözaltina alindi.

Karaman'da 'Sidamara' Operasyonu Açiklamasi 18 Gözalti
Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Bassavciliginin talimati ile Karaman Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler, kentte tarihi ören yerleri ve arkeolojik sit alanlarinin bulundugu bölgelerde izinsiz kaçak kazi yapanlara yönelik çalisma baslatti. Sabahin ilk isiklari ile haklarinda gözalti karari alinan 19 kisi için 21 adrese es zamanli operasyon yapildi. 80 jandarma personelinin katildigi safak operasyonunda 19 kisiden 18’i evlerinde yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alina süpheliler Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde saglik kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alinmak üzere Il Jandarma Komutanligina götürüldüler. Ekipler adresinde bulunamayan 1 kisiyi yakalamak içinse çalisma baslatti.

Gözaltina alinan sahislarin adreslerinde yapilan aramalarda ise tarihi eser niteligi oldugu degerlendirilen 638 adet sikke, 102 adet degisik ebatlarda objeler ile 33 adet dedektör, 6 adet av tüfegi, 1 adet tabanca, 1 adet kuru siki tabanca, 51 adet tabanca mermisi, 20 adet biçak ve 13 adet muhtelif kazi malzemeleri ele geçirildi.

Operasyonla ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA