Hisarcik 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Lisesi'nde Müze Açilisi

Hisarcik 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Lisesi’nde tarihi önemi olan ve toplumun sik kullandigi esyalarin sergilendigi müze açilisi gerçeklestirildi.

Hisarcik 15 Temmuz Sehitleri Anadolu Lisesi'nde Müze Açilisi
Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Cebeci tarafindan açilisi yapilan müzede okulun Tarih Ögretmeni Raziye Kocalar tarafindan Kütahya’yi tanitmak için tarihi geçmiste kullanilan esyalar sergilendi. Müze için haftalar öncesinden tarihi önemi olan ve toplumun sik kullandigi esyalar ögrenciler tarafindan temin edilerek okula getirildi.

Toplanan tarihi esyalar, elbiseler ve kullanilan araç gereçler okulun Çok Amaçli Salonuna Tarih Ögretmeni Raziye Kocalar ve ögrencileri tarafindan yerlestirildi. Projeksiyonla Kütahya’yi tanitan slayt esliginde bir sahne olusturuldu. Ögrenciler tarafindan tarihi önemi olan elbiseler giyilerek, yillar öncesi dönemler canlandirildi.

Müzedeki tarihi esyalari inceleyen Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Cebeci, tarihin sayfalarindan silinen birçok esyanin zamaninda hayatin vaz geçilmezleri oldugunu söyledi.



Okul Müdürü Ismail Aydin, etkinlige katilan ögrencilere, Tarih dersini yasamdan örneklendirerek ögreten Ögretmen Raziye Kocalar’a ve müze etkinligine katilan Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Cebeci’ye tesekkür etti.
Kaynak: İHA