Çinar Açiklamasi 'Yesilyurt'u Planli Yatirimlarla Gelecege Hazirliyoruz'

Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt Ilçesinde 2022 yilinda hayata geçen yatirimlar ve yapilan hizmetlerin yani sira 2023 yilindaki hedefleri, istisare ve degerlendirme toplantisinda tüm boyutlariyla anlatti.

Çinar Açiklamasi 'Yesilyurt'u Planli Yatirimlarla Gelecege Hazirliyoruz'
Yesilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplanti Salonunda, AK Parti Il ve Ilçe Baskani ile Il ve Ilçe Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlarinin katilimiyla düzenlenen istisare ve degerlendirme toplantisina, AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Özlem Pelitoglu, AK Parti Il Gençlik Kollari Baskani Muhammed Sinan Özhüsrev, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, AK Parti Yesilyurt Ilçe Kadin Kollari Baskani Esin Tanriverdi, AK Parti Yesilyurt Ilçe Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, Belediye Meclis Üyeleri ile AK Parti Il ve Ilçe Teskilatlarina mensup çok sayida partili katildi.

AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, yaptigi konusmada, Yesilyurt’ta hayata geçen hizmetlerin yani sira düzenlenen bilgilendirme sunumundan dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sundi.

AK Parti Il Baskani Ihsan Koca ise Yesilyurt’un güzel hizmetlere kavusmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Malatya’daki yerel yönetimlerin basarili hizmetlerin her zaman gurur duyduklarini ifade eden AK Parti Il Baskani Ihsan Koca, “Baskanimiz güzel projelerin altina imza atiyor, insallah bundan sonrada bu basarilarini devam ettirir. Bizde teskilat olarak elimizden geldigince belediyelerimize destek olmaya çalisiyoruz. Bugün ki istisare ve degerlendirme toplantisi da oldukça verimli geçti, Baskanimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar da, 2022 yilinda Yesilyurt Ilçesinde yapilan hizmetlerin yani sira Yesilyurt’u bugünden gelecege tasiyacak olan dev yatirimlari anlattigi toplantida çözüm odakli, seffaf, katilimci ve sehrin degerlerine sahip çikan bir yönetimsel anlayisa sahip olduklarini, 7’den 70’e tüm kesimlere dokunan ‘insan odakli’ yatirimlarla Yesilyurt’u Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in isaret ettigi ‘Türkiye Yüzyili’ Vizyonuna uygun yatirimlarla bulusturduklarini söyledi.



2019 Yilindaki Mahalli Idareler Seçimlerinde taahhüt ettikleri tüm vaatleri gerçege dönüstürdüklerini, 45 projeye ek olarak bölgenin ihtiyaç duydugu 45 projeyle birlikte toplam 90 projeyi Yesilyurt’lularla bulusturmanin gururunu yasadiklarini vurgulayan Çinar, alt ve üst yapi yatirimlarindan kültürel ve tarihsel degerlerin korunmasina, çevre yatirimlarindan park ve yesillendirme hizmetlerine, sosyal yardimlardan sportif yatirimlara, çocuklardan gençlere, kadinlardan ve dezavantajli gruplarin hayatlarini kolaylastirmaya yönelik yatirimlara kadar her alanda çok aktif ve dinamik bir sekilde çalistiklarini ifade etti.

‘Kültür ve Sanat Yili’ olarak ilan ettikleri 2023 yilinda kültürel ve sanatsal etkinliklere agirlik vereceklerinden bahseden Çinar, “ Yesilyurt’umuz her geçen yil yeni yatirimlarla, yeni projelerle, toplumun kesimlerinin ihtiyaçlarini karsilayan ‘insan odakli’ yatirimlarimizla planli ve sistemli bir sekilde gelecege hazirlanmaktadir. Bizler Yesilyurt’u tarih, kültür ve gastronomi kenti olarak tarif ediyoruz. Ilçemizin geçmisten gelen tarihsel ve kültürel zenginliklerini günümüz kosullariyla ve teknolojik imkânlariyla harmanlayarak bugünden gelecege tasiyoruz. Türkiye’de 27 kentten daha fazla nüfusa sahip, Malatya’nin en büyük ilçe Yesilyurt’u her alanda kalkindirmak, her alanda gelistirmek, her alanda daha ileriye tasimak bizim temel vazifemizdir.2019 yilinda yapilan Mahalli Idareler Seçimlerinde degerli hemsehrilerimizin teveccühleri ve oylariyla geldigimiz bu önemli makamin hakkini verebilmek, üstlendigimiz sorumluluklari yerine getirmek için o günden bugüne kadar bir günümüzü bir bos geçirmedik. 2022 yilinda ise Yesilyurt’un çehresini degistiren çok sayida yatirimi hemsehrilerimizle bulusturduk” seklinde konustu.

Yesilyurt’u birlik ve beraberlik ruhuyla yönettiklerine dikkat çeken Çinar, “ Ekibimizle birlikte bu güzel ilçeye hizmet etmenin onurunu yasiyoruz. Her alanda fark olusturan, her alanda dikkat çeken, her alanda bölgemize deger katan hizmetlerimizle Yesilyurt’umuzu bölgesinde en fazla gelisim gösteren ilçeler arasina yerlestirdik. Yeni Belediye Hizmet Binamiz ve Millet Bahçemizin yani sira Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projemiz ve Sahintepesi Macera Parki ve Sosyal Tesislerimizin insaatinda 2022 yilinda büyük mesafeler aldik, ilçemizin çok fazla ihtiyaç duydugu bu yatirimlarin bazilarini bu yil içerisinde hizmete sunacagiz. Belediyemizin en büyük yatirimlarindan olan Beylerderesi Sehir Parkimizin dördüncü etabina hiz verdik. Tarihi Yesilyurt Konaklarimizi yeni yatirimlarla daha cazip hale getirdik, müze sayimizi 9’a çikardik. Bölgemizde en fazla cografi isaret tescil belgesi alan yerel yönetim olduk, yemeklerimizin tanitimi için her türlü imkani sunuyoruz. Ilçemizi daha fazla yesille bulusturmak için park sayimizi 235’e, kisi basina düsen yesil alan miktarimizi 5,17’e çikardik.2023 yilinda ise park sayimizi artiracagiz. Sosyal yardimlardan kültürel faaliyetlere, çevrenin korunmasindan yeni spor sahalarina, kadinlarimizin daha fazla girisimci olabilmesini tesvik eden hizmetlerimizden yaslilarimizin ve engelli vatandaslarimizin hayatlarini kolaylastiran hizmetlere kadar hayatin her aninda olduk, olmaya da devam edecegiz. Tabii ki bu basarilar birlik ve beraberlikle oluyor, dayanismayla oluyor, istisare ile oluyor. Toplumun tüm kesimleriyle çok güzel iletisime sahibiz, herkesi dinliyoruz, projelerimize mahallelerde yaptigimiz toplantilarda sekil veriyoruz. 7/24 çalisma anlayisiyla günün her saatinde hemsehrilerimizin dertlerine derman, sevinçlerine ortak olmaya çalisiyoruz. Yeni yilda bu tempomuzu daha fazla artirip bir yandan devam eden yatirimlarimizi hizmete sunarken diger taraftan yeni yatirimlarin temellerini hep birlikte atacagiz. Cumhurbaskanimiz ne diyor ‘Durmak Yok’ bizde durmayacagiz, hep çalisacagiz, sürekli en iyi hizmete odaklanacagiz. Içinde bulundugumuz 2023 yili, tarihimiz ve ülkemiz açisindan çok önemlidir. Büyük emekler ve gayretlerle kurulan Cumhuriyetimizin 100’nü yilina yakisan yatirimlarimizla, projelerimizle ve hizmetlerimizle bu yili Türkiye Yüzyili olarak açiklayan Sayin Cumhurbaskanimiza yerelden güçlü ve kalici destekler gönderecegiz. Öncelikli hedefimiz kesinlikle budur, çok çalismak zorundayiz, geçen yillardan daha fazla emek vermek zorundayiz, çünkü ülkemiz ilerliyor, kentimiz ilerliyor, bizlerde kendi bölgemizdeki yatirimlarla Yesilyurt’umuzu ilerletip, büyütecegiz. Ülkemizi son yillarda dev yatirimlarla bulusturup, dünyada söz sahibi konumuna ulastiran Sayin Cumhurbaskanimizin elini yerelde daha güçlü kilmak ve bu sürece tam destek vermek içinde gece gündüz demeden çalisacagiz” diye konustu.

Yesilyurt’a hizmet ederken AK Parti Il ve Ilçe Teskilatlariyla uyumlu ve koordineli çalistiklarindan da bahseden Çinar, Yesilyurt’ta hayata geçen tüm yatirimlara desteklerinden dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Bakanlara, AK Parti Genel Merkezine, Milletvekillerine, AK Parti Il ve Ilçe Baskanliklarina, AK Parti Il ve Ilçe Kadin ve Gençlik Kollari Baskanlarina, mahalle temsilcilerine, sivil toplum ve meslek örgütlerine, mahalle muhtarlarina ve tüm vatandaslara tesekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA