Baskan Yücel Yilmaz, 'Balikesir'in Zafer Kusagisiniz'

Balikesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafindan düzenlenen “Teknoloji ve Inovasyon Zirvesi”nde gençlere seslenen Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, sehri gençler için hazirladiklarini söyleyerek “Sizi buradan göndermeye niyetimiz yok. Siz Balikesir’in Zafer Kusagi olacaksiniz” dedi.

Baskan Yücel Yilmaz, 'Balikesir'in Zafer Kusagisiniz'
Balikesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafindan Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi’nin katkilariyla düzenlenen On Talks Teknoloji ve Inovasyon Zirvesi, “Herkes Için Yapay Zeka” temasiyla gerçeklestirildi.

Alaninda uzman 12 akademisyen ve girisimcinin konusmaci olarak yer aldigi zirveye, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz da katildi.

Balikesir gençligi için deger üretiyoruz

Zirvenin açilis konusmasini yapan Balikesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Baskani Kerim Gülgönül, “Gençlik Meclisi olarak hazirladigimiz ve bir marka haline getirdigimiz OnTalks zirvelerinin bugün 3’üncüsünü gerçeklestiriyoruz. Balikesir için, gençlik için deger üretmeye çalisiyoruz. Çalismalarimizda destegini hiçbir zaman esirgemeyen gençlerimizin agabeyi Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Yücel Yilmaz’a da çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Bin 250 gencin katilim için basvuruda bulundugu zirveye olan ilginin çok sevindirici oldugunu vurgulayan Baskan Yücel Yilmaz, “Devletteki dönüsüm, özel sektörün çok önünde. Müthis bir inovasyon var ve bunlarin hepsi yerli. Son 10 senede dijitale yapilan yatirim ve devletin dijitallesmesi, dünyanin çok önünde” açiklamasinda bulundu.

Balikesir’in zafer kusagi olacaksiniz

Zamana ayak uydurmadan yapilan islerin sürdürülebilir olmayacagini söyleyen Baskan Yücel Yilmaz, “Biz, Balikesir’i dönüstürmek istiyoruz. Siz Z Kusagi degil Balikesir’in Zafer Kusagi olacaksiniz. Mezun oldugunuzda is bulacaginiz ortamlari hazirliyoruz. 1 milyon 453 bin metrekare organize sanayimiz var. Son 10 sene içerisinde 12 bin kisiyi istihdam ettik, önümüzdeki 4 sene içerisinde 40 bin kisiye ulasacagimizi tahmin ediyoruz” dedi.

Balikesir’i yatirimlarla güçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Yücel Yilmaz, “Sizleri yasanan dönüsüme daha hizli hazirlamak için savunma sanayine, uzay arastirmalarina ve teknolojiye yatirim yapan firmalari sehrimize davet ediyoruz. Balikesir’de mezun olan ögrencilerimizi göndermeye niyetimiz yok. Üniversite okumak için baska sehirlere giden ögrencilerimiz de Balikesir’e geri gelsin istiyoruz” açiklamasinda bulundu.

Zirvede; Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Baskani Ali Taha Koç, Amazon Türkiye Müdürü Berrin Özselçuk, Bilgem Baskan Yardimcisi Sadullah Uzun, Teknasyon Yöneticisi Fatih Kadir Akin, Sigortam.Net Ceo’su Bora Uludüz, Basarsoft Ceo’su Alim Küçükpehlivan, Açik Veri ve Teknoloji Dernegi Baskani Bilal Eren, Iletisim Baskanligi Stratejik Iletisim ve Kriz Yönetimi Daire Baskani Gökhan Yücel, Yapay Zeka Politikalari Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sebnem Özdemir, Teknoloji Gazetecisi Cem Sünbül, Oyun Yapimcisi Mevlüt Dinç, Teknoloji Gazetecisi Özgür Çetin konusmaci olarak yer aldi.
Kaynak: İHA