Baskan Baglamis Açiklamasi '2022 Olumsuz Geçse De Yilmadan Çalistigimiz Bir Dönem Oldu'

Kayseri Ticaret Borsasi (KTB) Yönetim Kurulu Baskani Recep Baglamis, 2022 Degerlendirme Toplantisi’nda yaptigi açiklamasinda, “2022 olumsuz geçse de yilmadan çalistigimiz bir dönem oldu” dedi.

Baskan Baglamis Açiklamasi '2022 Olumsuz Geçse De Yilmadan Çalistigimiz Bir Dönem Oldu'
KTB Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya KTB Yönetim Kurulu Baskani Recep Baglamis ve basin mensuplari katildi.

2022 yilinin hem Kayseri hem de Türkiye açisindan zor bir yil oldugunu söyleyen Baskan Recep Baglamis, “2022 yili hem Ilimiz hem de Ülkemiz açisindan zor bir yil oldu. Kurakliklar, orman yanginlari, seller ve yükselen ortalama sicakliklarla iyice yakindan hissettigimiz iklim degisimi, pandemi, dijital teknolojilerin toplumsal yasamin tüm alanlarinda yol açtigi degisimler Rusya’nin Ukrayna’yi isgali ile Tam pandeminin etkilerini üzerimizden atiyoruz derken baslayan bu süreçler, sadece enerji fiyatlarinda degil basta gida maddeleri olmak üzere, genelde hammadde fiyatlarinda artisa ve bunun sonucu olarak da enflasyonda yükselise yol açti. Yasanan bu maliyet artislari ve fiyat yükselislerinin olumsuz etkilerinden en çok etkilenen kesim üreticilerimiz oldu. Üreticilerimiz yilin belli dönemlerinde büyük fedakârlik yaparak üretim yaptilar. Su an içinde bulundugumuz dönemde tarim ve hayvancilikta kendi kendine yeten ülke olmak ve gida arz güvenligini saglamak en önemli gündem maddemiz olmali bu sebeple her ne olursa olsun üretmekten vazgeçmeyen üretmeye devam eden üreticilerime sahsim adina tesekkür ediyorum. Bizler de bu süreçte Kayseri Ticaret Borsasi olarak her durum ve her sartta üreticimizin yaninda olmaya gayret gösterdik. Üreticilerimizden gelen talep ve önerileri çok hizli bir sekilde ilgili kurumlarla paylasarak sorunlarini çözmeye, yollarina isik tutmaya çalistik. Üreticilerimizin üretim yapmasi ve üretim kapasitesinin arttirilmasi için merkezi yönetim, yerel yönetim STK’larimizla beraber çalismalar yürüttük. Insallah yeni dönemde de üreticilerimiz için uyum içerisinde çalismaya devam edecegiz” dedi.

Baskan Baglamis, 2022 yilinin yilmadan çalistiklari bir dönem oldugunu söyleyerek, “2022 yilinda her ne kadar olumsuz süreçle karsilassak da, üreticilerimizin yaptigi fedakârliklara layik olabilmek adina bizler açisindan durmadan yilmadan çalistigimiz bir dönem oldugunu belirtmek isterim. Pandemi sürecinde yasanan sorunlar nedeniyle, üyelerimizin islemlerini hizli ve kolay halledebilmesi adina online tescil sistemine geçis yaptik. Borsacilik faaliyetlerimizde TSE 9001 Kalite yönetim sistemlerimize yenilerini ekleyerek; TSE 10002 Müsteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgesini ve TSE 27001 Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi belgesini aldik. Lisansli Depolarda depolanan hububat ürünlerinin analizlerinin yapilmasi adina; Ticaret Bakanligi’ndan Kayseri’de ilk ve tek Yetkili Siniflandirici Merkez Laboratuvar Lisansi alan borsa olduk. Sehrimizdeki et ve et ürünleri sektörünün gelismesi adina yaptigimiz çalisma ile ülkemize et ve et ürünleri AR-GE merkezi kuran ilk ve tek borsa olduk. Karpuzatan bölgesinde, kiyma et, sosis, salam, tavuk eti, baliketi gibi et ve et ürünlerinde Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik analizlerin yapilmasini sagladik ve arastirma gelistirme egitimleri verdik, vermeye de davam ediyoruz. Göreve geldigimiz 2018 yilinda tarimin sanayilesmesi gerektigi, seraciligin ilimizde yayginlastirilmasi gerektigiyle ilgili konusmalarimi birçogunuzun hatirladigini düsünüyorum. Kayseri Tariminin sanayilesmesi adina bütün süreçlerini borsamizin yürüttügü Kayseri’nin ilk Jeotermal Enerji Kaynakli Tarima Dayali Organize Sera Bölgesini elhamdülillah bu yil kurduk ve fizibilite çalismalarina hiz verdik. Iç Anadolu’nun en modern ve teknolojik imkânlarla donatilmis Canli hayvan Pazar yeri ve borsasi insaatinin geçici kabul islemlerini geçen hafta itibariyla tamamladik. Yüksek komisyon ücretleri ile bogusan Yerel firmalarimiza destek olmak amaciyla, Borsa Sanal Market E-Ticaret sitemizi kurduk ve çalismalarimiza hizla devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

2022’de Tarimsal islem hacmini ve ihracati önceki yillara göre arttirmak için çalistiklarini söyleyen Baskan Recep Baglamis, “Yine 2022 yilinda ilimiz tarimsal islem hacmini ve tarimsal ihracatini önceki yillara kiyasla arttirmak adina çalistik. Kayseri için yaptigimiz çalismalarda yil boyunca büyük fedakârlik göstererek çalismalarimizda sahsimi yalniz birakmayan yönetim kurulumuza, meclis üyelerimize, personelimize çok tesekkür ediyorum. 2023 yilinda Cumhuriyetimizin 100. yilina yakisir projeler ve Kayseri Tariminin gelecegi içinde gerek yönetim kurulumuz gerek meclisimiz gerekse personelimizle sürekli istisare halindeyiz, hep yaptigimiz islerin üzerine koyarak devam edecegiz ve Kayserimizi Sanayi ve Ticaretin yaninda tarimin merkezi haline insallah hep birlikte getirecegiz. Sözlerime burada son verirken Yeni yilin Üyelerimiz, Ilimiz ve Ülkemiz adina saglikli, huzurlu ve basarili bir yil olmasi temenni ediyorum. Hepinizi saygi ile selamliyorum” dedi.

Kaynak: İHA