Askale Halk Egitimi Merkezinde Kurs Rekoru

Erzurum’un Askale ilçesinde 2022 yilinda açilan kurslarda rekor sayilara ulasildi.

Askale Halk Egitimi Merkezinde Kurs Rekoru
2022 yilinda toplamda 266 kurs açilarak 3435 erkek kursiyer, 3026 kadin kursiyer olmak üzere toplamda 6461 vatandasa erisilirken Ilçe nüfusunun yüzde 29,15 ‘ine kurslari ulastirarak bu alanda ulasilmasi zor bir rakama imza atildi.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Askale Ilçe Milli Egitim Müdürü Abdurrahman Gazioglu, “Askale Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak Halk Egitimi Merkezimizde ilçe Kaymakamligimizin destekleriyle ilçemizde ki tüm kurumlarla (Askale Esmek, Askale Gençlik Merkezi, Geri Gönderme Merkezi, Ilçe Jandarma Komutanligi ve tüm kademedeki okullar) isbirligi içerisinde her ihtiyaca yönelik kurslar açtik.

Kursiyerlerimiz her yasta olmakla birlikte kurslarimiza katilim saglandi. Örnegin 3 yasindaki kursiyerimiz oyun odasi kursuna katilirken 65 yasindaki kursiyerimiz okuma yazma kurslarimiza katilmistir.

Ilçemizin ekonomik faaliyetlerinin basinda gelen Tarim ve Hayvancilik kurslari olmak üzere hemen hemen tüm köylerimize istihdama yönelik kurslar açtik. Vatandaslarimiz kurs sonu aldiklari belgelerle Devletimizin verdigi hibe ve desteklerden yararlanarak ekonomik faaliyetlerini genisletebilmislerdir.

Yine ilçemizde bulunan Geri Gönderme Merkezlerindeki misafirlerimize yönelik basta Okuma Yazma, Türkçe Ögretimi ve Sanat kurslari olmak üzere toplamda 22 kurs açildi.

Bu sene bakanligimizin üzerinde önemle durdugu Aile Okulu Projesi çerçevesinde 48 adet kurs açilarak toplamda 1498 velimize ulasilarak tüm okul ve kurumlarimizda Aile egitimleri verilmistir.

Okullarimizda bulunan her kademedeki ögrencilerimiz için spor kurslarimiz açilarak hem kisisel gelisimleri hem de takim sporlarinin gelisimi desteklenerek sportif basarilar kazanilmistir.

2022 yilinda ulasilan bu basarida bizleri destekleyen basta ilçe Kaymakami Murat Karaloglu olmak üzere emegi geçen tüm egitmen ve personellerimize tesekkür ediyorum. Son olarak ta sunu belirtmek isterim ki ‘’Her zaman, her yerde, herkes için egitim.”
Kaynak: İHA