Ambulans Uçak 8 Yasindaki Çocuk Için Havalandi

Bitlis’te bulanik görme sikayetiyle kaldirildigi hastanede kafa içi basincinin arttigi ve ödem olustugu tespit edilen 8 yasindaki çocuk hava ambulansiyla Ankara Bilkent Sehir Hastanesine nakledildi.

Ambulans Uçak 8 Yasindaki Çocuk Için Havalandi
Tatvan ilçesinde yasayan 8 yasindaki çocuk, dün aksam saatlerinde bulanik görme sikayetiyle Tatvan Devlet Hastanesine kaldirildi. Saglik çalisanlari tarafindan yapilan tetkikler sonucu kafa içi basincinin arttigi ve 4. evre papilödem (optik sinir sismesi) olustugu tespit edilen çocugun körlük gelisme riski oldugundan Ankara Bilkent Sehir Hastanesine bagli Çocuk Hastanesine sevkine karar verildi.

Daha sonra Bitlis Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. E.Kübra Dindar Demiray’in gayretleriyle hava ambulans talebi olusturuldu. Aksam saatlerinde çocugun sevk islemleri baslatilarak Mus Havalimanindan uçak ambulans ile Ankara Bilkent Çocuk Hastanesine nakli gerçeklestirildi.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Il Saglik Müdürü Demiray, “Tatvan Devlet Hastanemize bulanik görme sebebiyle gelen 8 yasindaki bir çocugumuzun dördüncü evre beyin basinç artisi oldugunu tespit ettik. Körlüge sebep olacak bu ani durum için uçak ambulans talebinde bulunduk. Uçak ambulans talebine Ankara Bilkent Sehir Hastanesi çerçevesinde Çocuk Hastanesi cevap verdi ve hastamizi kabul etti. Saat 22.00’da sevki baslatildi ve 23.10’da uçak ambulansla hastamiz Ankara’ya nakil edildi” dedi.



"Su ana kadar 4’üncü uçak ambulansla hasta sevkimiz oldu"

Ani durumlarda uçak ambulansi rahatlikla kullanabildiklerini dile getiren Demiray, "Daha öncesinde de yeni dogandan kalp anomalisi olan bebeklerimiz sevk edilmisti. Hastalarimiz için bu baglamda özellikle ani durumlarda uçak ambulansi kullanabiliyoruz. Bakanligimiza ve Acil Hizmetler Daire Baskanlarimiza tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA