Vali Elban Açiklamasi 'Gelecegimizi Kendi Ellerimizle Karartmamaliyiz'

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, "Turizm faaliyetleri, tarimsal faaliyetler, denizcilik, balikçilik ve sanayi faaliyetleri sonucunda denizlerimizin kirlenmesini engellemek için özverili bir çalisma içerisinde olmamiz gerekiyor” dedi.

Vali Elban Açiklamasi 'Gelecegimizi Kendi Ellerimizle Karartmamaliyiz'
Deniz çöpleriyle mücadelede yapilmasi gerekenlerin degerlendirildigi Deniz Çöpleri Il Eylem Plani Toplantisi, Vali Elban’in baskanliginda yapildi. Toplantida, kurumlarca yapilan sunumlarin ardindan kisa bir degerlendirme yapan Vali Elban, Adana’nin dogal güzelliklerinin yaninda Akdeniz’in kiyi seridinde yer almasindan ötürü Güney’in önemli sehirlerinden biri oldugunu belirterek, bu nedenle denize kiyisi olan Karatas ve Yumurtalik ilçelerinin ön plana çiktigini söyledi.



Denizlerimizde her geçen yil artan deniz çöplerinin toplanmasi, deniz çöpleri olusumunun engellenmesi, deniz çöplerini önlemek için vatandaslarin suurlandirilmasi faaliyetlerinin sistemli ve esgüdüm içinde yapilmasinin önemini vurgulayan Vali Elban, “Bizler bu çerçevede ilimizde yapilacak çalismalari degerlendirmek üzere toplandik. Turizm faaliyetleri, tarimsal faaliyetler, denizcilik, balikçilik ve sanayi faaliyetleri sonucunda denizlerimizin kirlenmesini engellemek için özverili bir çalisma içerisinde olmamiz gerekiyor” dedi.

Kiyiya veya denize atilmis, birakilmis ya da çesitli yollarla ulasmis ve denizde kalicilik teskil eden kati maddelerin insanlarin veya diger canlilarin yaralanmalarina, zarar görmelerine ve ekonomik kayiplara neden oldugunu belirten Vali Elban, “Deniz çöpleriyle etkin bir mücadele yapmak, ekolojik sistemimizi korumak adina önemli bir adimdir. Unutulmamalidir ki dogal kaynaklarimiz ve sahip oldugumuz bu dogal çevre, gelecek nesillere birakmamiz gereken bir emanettir. Bu emaneti en iyi sekilde korumak her ferdin sorumlulugudur. Sorumluluklarimizin bilincinde olmali, gelecegimizi kendi ellerimizle karartmamaliyiz.” seklinde konustu.

Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz, Karatas Kaymakami Selami Alper Özkan, Yumurtalik Kaymakami Doç. Dr. Adil Nas, Karatas Belediye Baskani Necip Topuz, Il Jandarma Komutani Albay Bilgihan Yesilyurt, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Halit Ergin, Il Tarim ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ile ilgili kurum temsilcilerinin katildigi toplanti, yapilan çesitli degerlendirmelerin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA