Mentalup'tan 2022 Yilinda 15 Farkli Ülke Pazarinda 5 Milyon Yeni Kullanici

Türk Telekom’un ortak oldugu oyunlastirilmis egitim platformu MentalUP, hizmetlerini yeni pazarlara sunmaya devam ediyor. Türkiye’nin ve dünyanin en basarili egitim girisimleri arasinda gösterilen platform, 2022 yilinda 15 farkli pazarda 5 milyon yeni kullanici edinirken, ürün portföyüne çocuklar için güncel etkinlik ve yarismalarin bulundugu ‘Event Center’ isimli yeni bir modül ekledi.

Mentalup'tan 2022 Yilinda 15 Farkli Ülke Pazarinda 5 Milyon Yeni Kullanici


Türk Telekom, dijital egitim platformlariyla ailelerin, ögretmenlerin ve ögrencilerin tercihi olmaya devam ediyor. Türk Telekom’un kurumsal girisim sermayesi sirketi TT Ventures ile ortagi oldugu MentalUP, hizmet verdigi ülkelere yenilerini ekleyerek, 2022 yilinda da çocuklarin eglenirken ögrenmesine katkida bulundu.

Platform, dünyanin dört bir yaninda hizmetlerini sürdürüyor

TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Oyunlastirilmis egitim platformu MentalUP’in dünya genelindeki kullanici sayisi günden güne artiyor. Platform, 2022 yilinda aralarinda Amerika Birlesik Devletleri (ABD), Avustralya, Kanada, Ingiltere gibi ülkelerin de bulundugu 15 farkli ülke pazarinda 5 milyon yeni kullaniciya hizmet vermeye basladi.

Türk Telekom’un 2016’da PILOT programiyla destekledigi ve ardindan TT Ventures ile ortak oldugu girisimin, egitim alaninda fark olusturan çalismalarina destek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.



Konu hakkinda degerlendirmede bulunan MentalUP Kurucu Ortagi Emre Özgündüz, “MentalUP olarak, 2022’de iç pazarda kendi yas kategorisinde en çok kullaniciya sahip uygulamalardan biri olduk. Türkiye özelindeki deneyimlerimizi global pazarlara açmak amaciyla 2022 yilinda farkli pazarlarda büyüme çalismalarina agirlik verdik. Bu dogrultuda, dünya genelinde 5 milyon yeni kullanici kazanarak toplamda 15 milyon kullaniciya ulastik. Hedefimiz, 2023 yili sonunda Afrika ve Orta Avrupa ülke pazarlarinda da gösterecegimiz büyümeyle birlikte toplam 30 milyon kullaniciya ulasmak” seklinde konustu.



MentalUP’tan ‘Event Center’ modülü

Yapilan açiklamaya göre, 4-13 yas arasi çocuklarin dikkat, hafiza gibi zihinsel becerilerini gelistiren oyunlastirilmis egitim platformu MentalUP, içerisinde 150’den fazla oyunlastirilmis beyin egzersizi ve animasyon tabanli 210’u askin fitness egzersizi bulunan ‘Event Center’ adi verdigi yeni bir modülü kullanicilarin hizmetine sundu. Çocuklar, güncel ve süreli etkinlik ve yarismalarin yer aldigi ‘Event Center’ üzerinden ögrenerek eglenceli vakit geçirirken birbirleriyle yarisma imkâni buldu. ‘Event Center’ bünyesindeki etkinliklere su ana kadar toplamda 500 binden fazla çocuk katilim gösterdi.

ABD özelinde Apple App Store platformun’da 6-8 Yas Çocuk Kategorisi’nde en çok indirilen 10 uygulamadan biri olan platform, ‘MentalUP Fitness For Kids’ projesiyle TÜBITAK ve Gençlik ve Spor Bakanligi’nin spor alanindaki teknolojileri tesvik etmek amaciyla baslattigi ‘BiGG Spor Ödülleri’ siralamasinda ilk 10 proje arasinda yer aldi.
Kaynak: İHA