Kusadasi'nda Belediyesi Sosyal Belediyecilik Çalismalarini Sürdürüyor

Kusadasi Belediyesi, çetin kis sartlari ve ekonomik sorunlar nedeniyle zor günler geçiren hemsehrilerini yalniz birakmiyor. Bu çerçevede havalarin sogumaya baslamasiyla birlikte yasama geçirdigi sicak çorba ikrami, kömür ve gida yardiminin yani sira sokakta yasamak zorunda kalan evsiz ve kimsesizlerin de yardimina kosuyor.

Kusadasi'nda Belediyesi Sosyal Belediyecilik Çalismalarini Sürdürüyor


Kusadasi Belediyesi, hemsehrilerinin kis sartlarini en kolay biçimde atlatabilmesi için gerekli tedbirleri almayi sürdürüyor. Yasama geçirilen sosyal belediyecilik çalismalari çerçevesinde kentin farkli noktalarinda Kusadalilara sicak çorba, ekmek, çay ve kahve ikraminda bulunan Kusadasi Belediyesi, soguk kis günlerinde evsizlere sundugu konaklama imkâninin yani sira ihtiyaç sahibi hemsehrilerine soba ve yakacak destegi sunmayi da sürdürüyor. Öte yandan elektrik ve dogalgaz faturalarini ödemekte güçlük çeken ihtiyaç sahiplerine ise nakdi yardimda bulunuyor.

Kusadasi Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, havalarin sogumaya basladigi 2022 yilinin Kasim ayindan bu yana bin 734 kisiye 400 ton kömür, 125 kisiye soba yardiminda bulunurken; 2 bin 788 kisiye de gida kolisi yardiminda bulundu. Soguk ve dondurucu havada sokakta yasamak zorunda kalan 27 evsiz ve kimsesize de anlasmali oldugu otellerde konaklama imkani saglayan Kusadasi Belediyesi, çesitli nedenlerle kente gelen ve ekonomik nedenlerle memleketlerine dönemeyen vatandaslarin ulasim giderlerini de karsiladi. Belediyeye basvuran 52 vatandasin otobüs biletleri alinarak memleketlerine dönmeleri saglandi.

Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, “Ülkemizde yasanan ekonomik kriz nedeniyle zor bir dönemden geçiyoruz. Kusadasi Belediyesi olarak sürecin basindan itibaren sosyal yardimlarimizi artirarak ihtiyaç sahibi tüm hemsehrilerimize ulastirmak amaciyla imkânlarimizi seferber ettik. Hiçbir hemsehrimizin kara kis sartlari nedeniyle en küçük bir magduriyet yasamamasi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yakacak, soba ve gida yardimlarimiz kis boyunca sürecek” dedi.

Kaynak: İHA