Kar Yagisi Hava Trafigini Olumsuz Etkiledi

Istanbul’da etkili olan kar yagisi hava trafigini olumsuz yönde etkiledi. Kar yagisi ve soguk hava nedeniyle kalkistan önce buzlanmaya karsi De-icing yaptiran uçaklar rötara girerken, Türk Hava Yollari’nin (THY) Istanbul-Bremen seferini yapan uçagi 5 saat rötar yapti. Yolcular bu süre içinde uçakta bekletildi.

Kar Yagisi Hava Trafigini Olumsuz Etkiledi
Aksam saatlerinde Istanbul’da etkili olan kar yagisi nedeniyle Türk Hava Yollari uçaklarinda rötarlar yasandi. Kalkistan önce buzlanmaya karsi De-icing yaptirmak için siraya giren uçaklar, uzun süre beklemek zorunda kaldi.

THY Bremen yolculari 5 saat uçak içinde bekledi

Türk Hava Yollari’nin Istanbul-Bremen seferini yapan TK 1332 sefer sayili uçaginin saat 16.00’da kalkmasi gerekirken, 5 saatlik rötarla saat 20.50’de kalkti. Bu sirada yolcular uçak içinde bekledi. Uçakta yasadiklarinin görüntüsünü çeken yolcular, çektikleri videoyu sosyal medya hesaplarindan paylasti.

De-icing cihazi bozulunca uçaklar uzun süre bekledi

Havanin sogumasi uçaklarin buzlanmaya karsi De-icing yaptirmak için siraya girmesine neden oldu. Bu sirada De-icing cihazinin birinin ariza yapmasi nedeniyle uçaklar uzun süre motoru çalisir vaziyette beklemek zorunda kaldi. Motoru çalisir vaziyette uzun süre beklemek zorunda kalan uçaklar yakit kritigine girdi.

Rötar nedeniyle kabin ekibinin uçus süreleri doldu

Yeniden yakit almak için park pozisyonuna dönen bazi Türk Hava Yollari uçaklarinin bu sefer de kabin ekibinin uçus görev süresi bitti. Görev süreleri dolan kabin ekiplerinin evlerinden gelmesi beklendi. Yasanan bu olumsuzluklar nedeniyle THY’nin bazi seferleri 2 ile 5 saat arasinda rötar yapmak zorunda kaldi. Rötar yapan THY uçaklarinin yolculari bu duruma isyan etti. Yasadiklari sikintilari yetkililere sosyal medya üzerinden duyurmaya çalisti.
Kaynak: İHA