Elektrikli Süpürge Hirsizina Esnaftan Meydan Dayagi

Izmir’in Bayrakli ilçesinde bir kisi, is yerinden elektrikli mini süpürge çalarken is yeri sahibine yakalandi. Is yeri sahibi hirsizi sokak ortasinda evire çevire döverken, o anlar güvenlik kamerasinca kaydedildi.

Elektrikli Süpürge Hirsizina Esnaftan Meydan Dayagi
Olay, geçen pazar günü saat 18.30 siralarinda ilçeye bagli Gümüspala Mahallesi’nde bulunan bir magazada meydana geldi. Kimligi belirsiz bir kisi, magazanin önünde bir süre vakit geçirdikten sonra is yeri önünde bulunan elektrikli mini süpürge kutusunu alip yere koydu. Süphe çekmemek için bir süre daha vakit geçiren hirsiz, is yerinde bulunan ve olayi kameralardan görüp süphelenen is yeri sahibi Mehmet Yildirim’in dikkatini çekti. Süphelinin hirsizlik yaptigini fark eden magaza sahibi, asagi inerek hirsiza dogru kosturdu. Magaza sahibine yakalanan hirsiz, sokak ortasinda dayak yedi.

Öte yandan, meydana gelen olay, is yerinin güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi. Görüntülerde hirsizin magaza önünde dolandigi, dükkan önünde bulunan elektrikli mini süpürge kolisini alip yere koydugu ve daha sonra is yeri sahibine yakalandigi ve darbedildigi anlar yer aldi.

"Hirsizlik yapmasi zoruma gitti, ben de hirpaladim"

Olayi anlatan is yeri sahibi Mehmet Yildirim, süphelinin hirsizlik amaciyla magazasindaki mali çalmak istemesinin zoruna gittigini ve bu yüzden kendisini dövdügünü söyledi.

Yildirim, "Dün üst kattaki ofisimde otururken kameralardan bir kisinin elektrikli mini süpürge aldigini gördüm ve kosarak asagi indim. Ben hirsiz oldugunu anladigim, kaçacagini bildigim için üzerine kosturdum. Basta hirsizlik yapmadigini söyledi ancak kameralari detayli inceledigimde planli bir sekilde hirsizlik yaptigini fark ettik. Piyasa degeri 750 lira civarinda olan bir ürün için bunlari yapmasi benim zoruma gitti. Belki yaptigim bir esnafa yakismayacak bir hareketti ama ben de kendime hakim olamadim ve saldirdim. Zaten çok zor sartlar altinda çalisiyoruz. Sabahtan aksama kadar para kazanabilmek için ugrasiyoruz. Gelip ihtiyaci oldugunu söylese ben seve seve yardimci olurdum. Gelip planli bir sekilde çalmaya çalistigi için zoruma gitti ve hirpaladim kendisini. Üzgünüm ama yapabilecek bir sey de yok. Bana göre hak etti. Ben 17 yillik esnafim. Burasi Izmir’in bir kenar mahallesi. Ihtiyaç sahibi insanimiz çok. Ihtiyaç sahibi ailelere zaten yardim ediyorum ama bu sekilde hirsizlik amaciyla gelmesi insanin zoruna gidiyor" dedi.

Kaynak: İHA