Define Için Öldürüldügü Iddia Ediliyordu, Yargilanan Kari Koca Beraat Etti

Kocaeli’de kuzeninin evinde intihar ettigi iddia edilen gencin, define için cinayete kurban gittigi süphesi üzerine yargilanan 2 kari kocanin beraatine karar verildi. Durusmanin ardindan karara tepki gösteren gencin abisi, "Biz müebbet bekliyorduk. Olay yerinde 2 bos kovan var, 2 kayip çekirdek var, buna ragmen süphe gözüyle bakiliyor. Kafasina sikan bir kisi, öldükten sonra kalkip kafasina ikinci defa sikamayacagina göre nasil böyle bir karar çikar?" dedi.

Define Için Öldürüldügü Iddia Ediliyordu, Yargilanan Kari Koca Beraat Etti
Olay, 11 Temmuz 2021 tarihinde Tavsantepe Mahallesi’nde meydana gelmisti. Kuzeni Senay T.’nin evinde yatiya kalan Olcay Ersoy (27), sabaha karsi silahla basindan vurulmus halde ölü bulunmustu. Intihar oldugu iddia edilen olaya iliskin polis ekipleri genis çapli inceleme baslatmis, yürütülen sorusturma çerçevesinde Senay T. ve kocasi Fatih T. gözaltina alinmisti. Fatih T. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, esi Senay T. ise adli kontrolle serbest birakilmisti.

Bir önceki durusmada tanik olarak dinlenen ve olay günü evde bulunan Emre S., "Ben, Olcay, Fatih ve Senay definecilik isiyle ugrasiyorduk. Senay T., defineyi çikarmak için mezarliga kan lazim oldugunu söyledi.

Olcay’i bu sebeple öldürmüs olabilirler. O gece bence hedef bendim ama tartisma sebebiyle evden erken ayrildim. ’Define olayinda kan lazim’ muhabbeti Olcay ölmeden bir hafta kadar önce konusulmustu" ifadelerini kullanmisti.

"’Dayi ben kendimi ya asacagim ya da vuracagim’ dedi"

Senay T. ve esi Fatih T.’nin Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmasina devam edildi. Durusmaya tutuklu sanik Fatih T., avukati Osman Anil Acurman, tutuksuz sanik Senay T., Olcay Ersoy’un ailesi ve avukatlari Nurcan Özlen ile taniklar katildi.

Tanik olarak dinlenen sanik Senay’in babasi Engin B., "Yasananlara sahit degilim ancak olaydan 10 gün önce Olcay ve annesi Gülhan evime misafirlige geldi. Olcay’in esi ve çocugu da geldi. Sohbet ederken Gülhan, Olcay’i kast ederek ’Bunu döv, beni dinlemiyor’ dedi.

Anladigim kadariyla ailevi sorunlari varmis. Ne oldugunu sordugumda Olcay, ’Dayi ben kendimi ya asacagim ya da vuracagim’ dedi.

Nedenini sordugumda, ’O da bana kalsin’ dedi.

’Aranizdaki meseleyi halledin’ diyerek meseleye karismadim" dedi.

Tanigin beyanlarini kabul etmeyen Olcay Ersoy’un annesi Gülhan Ersoy, "Benim oglum canini çok seviyordu. Engin’in yaninda ’Kendimi vuracagim’ diye söz kullanmadi" dedi.



"Emre evden ayrilmis, yanlislikla benim ayakkabimin tekini giymisti"

Olaya iliskin bildiklerini anlatan saniklarin komsusu Tahsin G., "Isten geldigimde Fatih’in evinde müzik sesi duydum. Esimle Fatih’in evine gittim. Orada Olcay ve arkadasi Emre de vardi. Olcay’i ilk defa gördüm. Neseliydiler, ben de videoya çektim. Daha sonra evimize gittik. Olay aninda herhangi bir tartisma ya da kavga olmadi. Evde silah veya mermi görmedim. Lavaboya gittigimde Emre evden ayrilmis, yanlislikla benim ayakkabimin tekini giymisti. Olayda çektigim videoyu olaydan bir ay sonra polislere teslim ettim" diye konustu.



"Emre ayakkabisini bile seçemeden kaçmistir"

Savunma yapan maktul ailesinin avukati Nurcan Özlen, "Olcay kendini vurmus olsaydi etrafta beyin parçaciklari ve mermi çekirdegi bulunurdu. Polis tutanaginda da göründügü üzere bunlara rastlanilmamistir. Olayin öncesi ve sonrasini ögrenememis bulunmaktayiz. Emre isimli sahis ayakkabisini bile seçemeden kaçmistir. Taraflar birlikte oturup yiyip içip eglenmislerdir. Dolayisiyla devaminda müvekkilin intihar etmesi hayatin olagan akisina aykiridir" diye konustu.



"Emre define için kan akmasi gerektigini söylüyordu"

Bir diger tanik Tuncay V. ise "Olaydan 6 ay önce ben, esim, Fatih, Senay, Emre ve esiyle defin isleri için bir araya geldik. Bulusmamiz için Fatih beni davet etmisti. Gittigimizde define isini konustuk. Daha sonra mezarliga gittik. Mezarligin üstünden atlamami istediler ancak ben kabul etmedim. Mezarlikta bir kedi vardi. Emre birden kendini bogmaya çalisti, onu sakinlestirdik ve oradan ayrildik. Emre define için kan akmasi gerektigini söylüyordu" seklinde konustu.



"Ben yapmis olsam neden Olcay’i hastaneye yetistirmeye çalisayim"

Suçlamalari kabul etmeyen Fatih T., "Olcay misafirlige gelmis ve bizde yatti. Olay oldugunda uyuyordum, silah sesine uyandim. Olcay yerde yatiyordu, basucunda da silah vardi. Ben yapmis olsam neden silahi olay yerinde birakayim, Olcay’i hastaneye yetistirmeye çalisayim. Silahlarim bos sekilde çekmecedeydi" diye konustu.



"Bu konu cinayet iddiasina bir delil olamaz"

Sanik Fatih T. ’nin avukati Osman Anil Acurman, "Definecilerin ’kan akitma’ olayi insan kani degil tavuk, horoz gibi adaklarla yapilir. Bu konu cinayet iddiasina bir delil olamaz. Maktulün 2 elinde de swap izine rastlanilmistir. Bu da Olcay’in silah kullandiginin göstergesidir. Fatih’in elinde bulunan atis artigi ise savunmamizin basindan beri ifade ettigimiz gibi o gün mahallede gerçeklesen dügünde müvekkilimin silah kullanmasindandir. 8 yillik diyaliz hastasi maktulün yakin zamanda esinden böbrek nakli yapilmasina ragmen alkol kullanmasi canini pek önemsemedigi de ortadadir. Dosyada süpheli hususlar vardir. ’Süpheden sanik yararlanir’ ilkesiyle müvekkilimin beraatini talep ediyorum.

2 sanik delil yetersizliginden beraat etti

Cumhuriyet savcisi, mahkemeye sundugu mütalaasinda, sanik Fatih T.’nin ’kasten öldürme’ suçuyla cezalandirilmasini, Senay T.’nin ise beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, yeterli delil bulunmadigindan saniklarin beraatine karar verdi.

"2 kayip çekirdek var"

Durusma sonrasinda açiklama yapan Olcay Ersoy’un agabeyi Volkan Ersoy, "Kararin yanlis oldugunu düsünüyoruz. Olay yerinde o kadar delil var ki nasil beraat oldu anlamadik. Biz müebbet bekliyorduk. Olay yerinde 2 bos kovan var, 2 kayip çekirdek var, buna ragmen süphe gözüyle bakiliyor. Kafasina sikan bir kisi, öldükten sonra kalkip kafasina ikinci defa sikamayacagina göre nasil böyle bir karar çikar? Olayin basindan beri ifadelerinin çeliskili olmasina ragmen bu karar çikti. Üst mahkemeye davayi tasiyacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA