Çarsamba'da Kültürel Ve Sosyal Etkinlikler

SAMSUN – Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, subat ayinin Çarsamba’da kültürel ve sosyal etkinlikler ile dolu dolu geçecegini söyledi.

Çarsamba'da Kültürel Ve Sosyal Etkinlikler
2023 Kültür Sanat Günleri Subat Ayi Takvimini açiklayan Çarsamba Belediyesi subat ayinda; usta egitimciler, çocuklarin ufkunu açacak, büyüklere keyifli vakit geçirtecek birbirinden güzel tiyatro oyunlari, tarihi gerçeklikleri gün yüzüne seren performanslar, siir ve türkü dinletileri ile vatandaslarla bulusuyor.

Belediye 2023 yilina hizli bir baslangiç yaparak sanattan spora, egitimden kültüre her alanda vatandaslarla bulusmaya, ilçede kültürel organizasyonlari arttirmaya devam ediyor. 2023 Kültür Sanat Günleri kapsaminda ocak ayinda Çarsamba’da çok degerli isimleri vatandaslarla bulusturan Çarsamba Belediyesi, subat ayi takvimi ile de göz dolduruyor. Egitim seminerleri, çocuklara yönelik tiyatro oyunlari, yetiskinlere yönelik seminer ve programlar ile siir dinletileri gibi birçok organizasyon Çarsambalilari bekliyor. Programlarin gün ve saatine dair detayli bilgiler ise Çarsamba Belediyesi sosyal medya hesaplarinda yer aliyor.

Ilçede kültür, sanat programlari ile vatandaslarla bulusmaya devam ettiklerini belirten Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, “Hemsehrilerimizle bulustugumuz her an bizler için çok kiymetli. Kültür ve sanat programlari hem düsündüren hem de keyifli vakit geçirilen organizasyonlar. Subat ayinda düzenledigimiz seminerlerle gençlerimizin egitimine katki sunmaya, yol göstermeye devam ediyoruz. Birçok tiyatro oyunu da yine Çarsambali hemsehrilerimiz için perdeyi açacak Çarsamba Belediyesi Tiyatro Toplulugumuz yine çok güzel bir ise imza atarak ‘Çöp Avcisi’ isimli çocuk oyununu, çocuklarimiz için hazirlayip sahneye koydular. Sanat programlarina genel geçer organizasyonlar olarak bakmamak lazim. Hem gençlerimizin hem tüm vatandaslarimizin ufkunun genislemesine, hayatlarinda tatli anilar birakilmasina, düsünmesine sevk edecek programlar bunlar. Biz Çarsamba’da tiyatro oyunu izlememis hiçbir çocuk kalmasin istiyoruz. 2023 Kültür Sanat Günlerimiz kapsaminda çok güzel bir subat takvimi de bizleri bekliyor. Tüm hemsehrilerimizi programlarimiza davet ediyorum” dedi.



Çarsamba Belediyesi ‘2023 Kültür Sanat Günleri Subat Ayi Takvimi’ ise su sekilde:

4 Subat Cumartesi 16.00-19.00 Aker Kartal’in anlatimiyla Türkçe Semineri.

8 Subat Çarsamba Alisan Kapaklikaya’nin anlatimiyla; 14.00 (ögrencilere yönelik) Hayallerinden Vazgeçme, 19.30 (genel katilim) Aile içi iletisim.

11 Subat Cumartesi 19.30 Dolmusa Bir Kisi tiyatro oyunu.

14 Subat Sali 19.30 Talha Bora Öge ve orkestrasi Siir ve Türkü Konseri.

19 Subat Pazar 19.30 Nurdan Albamya Ince, Filistin Hakkinda Konusmaliyiz (tek perde, tek kisilik oyun).

23-24 Subat Persembe-Cuma 1. Seans 10.30, 2. Seans 13.30 Çöp Avcisi (çocuk oyunu).

26 Subat Pazar 1. Seans 13.30, 2. Seans 15.30 Savas Düslerimi Çaldi (müzikli çocuk oyunu).

Programlar kendi gün ve saatlerinde Cemil Sensoy Kültür Merkezi’nde gerçeklesecek.
Kaynak: İHA