Aydin Ticaret Borsasi, Cografi Isaret Tescilli Aydin Memecik Zeytinyagini Gaziantep'te Tanitacak

Aydin Ticaret Borsasi tarafindan cografi isaret tescili alinan Aydin Memecik Zeytinyagi, 4-5 Subat tarihlerinde Gaziantep’te tanitilacak.

Aydin Ticaret Borsasi, Cografi Isaret Tescilli Aydin Memecik Zeytinyagini Gaziantep'te Tanitacak
Aydin Ticaret Borsasi, 2023 yilinin ilk Aydin Memecik Zeytinyagi Tadim ve Tanitim Günleri etkinligini Gaziantep’te gerçeklestirecek. Uluslararasi Zeytin Konseyi (International Olive Council /IOC) tarafindan akredite olan Aydin Ticaret Borsasi Tadim Panelistleri, Aydin Memecik Zeytinyagi Tadim ve Tanitim Günleri etkinliklerinde ziyaretçilere, ‘dogru zeytinyaginin nasil olmasi gerektigini’ tadim yaptirarak anlatip Aydin Memecik Zeytinyaginin ayirt edici özellikleri hakkinda bilgilendirme yapacak. Etkinlik kapsaminda Aydin Ticaret Borsasi, Aydin Memecik Zeytinyaginin taninirligini ve bilinirliligini artmasina bununla birlikte ülkemizdeki zeytinyaginin iç tüketim miktarinin yükselmesine katkida bulunmayi hedefliyor.

Aydin Memecik Zeytinyagi Tadim ve Tanitim Günleri ile ilgili açiklamada bulunan Aydin Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Fevzi Çondur, “17 Eylül 2020 tarihinde cografi isaret tescilini aldigimiz ve Avrupa Birligi cografi isaret basvurusunda sona geldigimiz Aydin Memecik Zeytinyagi Tadim ve Tanitim Günleri etkinliklerimize devam etmekteyiz. Düzenlemis oldugumuz tadim günleri ile öncelikle tescilli Aydin Memecik Zeytinyaginin ayirt edici özelliklerini tüketicilerimize anlatiyor ve bununla birlikte kaliteli zeytinyaginin nasil olmasi gerektigini aktariyoruz. Ülkemizin birçok ilinde gerçeklestirmis oldugumuz tadim etkinleri ile bilinçli bir tüketici kitlesi olusturarak, tadim kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan Aydin Memecik Zeytinyaginin bilinirligini ve ülkemizde zeytinyaginin iç tüketiminin arttirilmasini hedeflemekteyiz ”dedi.

Markalasmanin arttirilmasi, Aydin ürünlerinin ulusal ve uluslararasi imajinin güçlendirilmesi amaciyla yurtiçi tüketimin arttirilmasi adina özverili çalismalarda bulunduklarini ifade eden Aydin Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Fevzi Çondur, gerçek ve kaliteli zeytinyaginin nasil olmasi gerektigi konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkesi Aydin Memecik Zeytinyagi Tadim ve Tanitim Günleri etkinlerine davet etti.

Aydin Memecik Zeytinyagi Tadim ve Tanitim Etkinliginin, 4 - 5 Subat 2023 tarihlerinde Forum Gaziantep Alisveris Merkezi’nde gerçeklestirilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA