Annesini Öldüren Çocuk Ve Azmettirici Oldugu Iddia Edilen Babanin Yargilandigi Davada Durusma Ertelendi

Eskisehir’de pompali tüfekle annesini öldürdügü, anneannesi ve 3 komsusunu yaraladigi iddiasiyla yargilanan 16 yasindaki çocuk ile azmettirici oldugu öne sürülen babasi Erkan A.’nin yargilandigi davanin kapali olarak görülen ikinci celsesinde durusmanin 21 Mart’a ertelenmesine karar verildi.

Annesini Öldüren Çocuk Ve Azmettirici Oldugu Iddia Edilen Babanin Yargilandigi Davada Durusma Ertelendi
Eskisehir 1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin ikinci celsesinde annesi Serap Bor’u öldürdügü gerekçesiyle tutuklu yargilanan I.A. (16) durusmaya Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Azmettirici oldugu iddiasiyla yargilanan baba Erkan A. ise mahkeme salonunda hazir edildi. Ilk durusmasi kapali olarak görülen davanin ikinci celsesinin de kapali olarak görülmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, suça sürüklenen çocuk I.A. ve sanik Erkan A.’nin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 21 Mart’a erteledi.

Kadinlar adliyenin önünde toplandi

Durusma öncesinde Adalet Sarayi önünde toplanan kadinlar, “Serap Bor için adalet istiyoruz” yazili afislerle öldürülen Serap Bor’u andi.

Çocuga 19 yila kadar, babasina agirlastirilmis müebbet hapis talebi

Olayla ilgili Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan Erkan A. ve oglu I.A. için ayri hazirlanan iddianameler 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi. Iddianamede 15 yasindaki suça sürüklenen çocuk I.A. hakkinda ‘üstsoydan akrabayi töre saiki ile tasarlayarak kasten öldürme’ ve 3 kisiye karsi ‘kasten yaralama’ suçundan 19 yila kadar hapis cezasi talep edilmisti. Azmettirici oldugu iddia edilen baba Erkan A. hakkinda ise ‘üstsoydan akrabayi töre saiki ile tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istenmisti.

Olayin geçmisi

Olay, Tepebasi ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Ertorun Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, babasiyla birlikte Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesi Asagipiribeyli Mahallesi’nde yasayan I.A. (16), annesinin yanina geldi. Anne ogul arasinda bilinmeyen bir sebeple tartisma çikti. Tartismanin büyümesi üzerine I.A., yaninda getirdigi pompali tüfekle annesi Serap Bor’a ates etti. O esnada evde bulunan ve olaya tepki gösteren komsulara da ates eden I.A., evin kapisinin önündeki arabaya binerek hizla kaçti. Çevredeki diger komsular tarafindan yapilan ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, vücudunun çesitli yerlerinden yaralanan anne Serap Bor’un hayatini kaybettigini tespit etti. Saçmalarin hedefi olan komsular Ayse A. (61), Döndü Ç. (62) ve Türkan Ç. (51) ise yaralandi. 16 yasindaki cinayet süphelisi I.A., azmettiricisi oldugu iddia edilen babasi Erkan A. (43) ile birlikte yakalanarak gözaltina alindi. I.A. ve Erkan A. emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildiklari sulh ceza hâkimligince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA