Anayasa Ve Adalet Karma Hazirlik Komisyonundan, Iki Milletvekilinin Dokunulmazliginin Kaldirilmasi Karari

Anayasa ve Adalet Karma Hazirlik Komisyonundan, iki milletvekili hakkinda dokunulmazligin kaldirilmasi karari çikti.

Anayasa Adalet Karma Hazirlik Komisyonu toplandi. Toplanti sonrasinda Hazirlik Komisyonu Baskani AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya gazetecilere açiklama yapti. Özkaya, 25 Ocak’ta ikinci toplantilarini yaptiklarini hatirlatarak, Lütfü Türkkan’in ve Ali Mahir Basarir’in dosyalarini okuduklarini ve videolarini izlediklerini ifade etti.

Özkaya, "Aile Bakanligina Lütfü Türkkan’in küfrettigi kisinin sehit yakini veya terör magduru olup olmadigini sorduk. Yazili olarak terör magduru ve sehit yakini kontenjanindan kardesinin Adalet Bakanligina atandigini söyledi.

Lütfü Türkkan’in bir terör magduru velev ki terör magduru olmasa bile bir vatandasa küfretmesinin milletvekili sayginligina yakismayan bir davranis oldugunu tespit ettik ve bu çerçevede dokunulmazliginin kaldirilmasi yönünde görüsümüzü bildirdik. İçel Milletvekili Ali Mahir Basarir’in Yalova’daki Agir Ceza Mahkemesi durusmasinda Yalova Belediye Baskani’yla ilgili dosyanin tefrik edilmesine yönelik avukatinin talebinin bulundugu ve mahkemenin ara karari okumaya basladigi sirada, ara karari reddettiginden yargilama devam ederken, yargilama mahkeme heyetine alenen hakaret, tehdit, yargilamayi etkilemeye tesebbüs çerçevesinde beyanlarda bulundugu ve bu sebeple yargilamaya ara verdigi durusma salonundan çiktiktan sonra da hakaretlere devam ettigini tespit ettik. Bu çerçevede dokunulmazliginin kaldirilmasi yönünde görüsümüzü komisyona beyan ettik" dedi.

Kaynak: İHA