Bayburt Belediyesi Bakima Muhtaç Vatandaslari Unutmuyor Yaslilarin Umudu Oluyor

Bayburt Belediyesi hayata geçirmis oldugu ’Evde Bakim Hizmetleri’ uygulamasiyla bakima muhtaç ihtiyaç sahibi vatandaslari unutmayarak, ellerinden tutuyor.

Bayburt Belediyesi Bakima Muhtaç Vatandaslari Unutmuyor Yaslilarin Umudu Oluyor
Bayburt Belediyesi Muhtarlik Isleri Müdürlügü ekiplerince yürütülen ’Evde Bakim Hizmetleri’ projesinden 65 yas üstü ve bakima muhtaç vatandaslar yararlanabiliyor. 7 Kisiden olusan ekibin içerisinde 1 koordinatör, boya, bakim, onarim isleriyle ilgilenen 2 usta ve 4 kadin temizlik personeli yer aliyor.

Vatandaslarin ev temizligi, yasam alanlarinin bakim-onarimi, kisisel bakim ve kuaförlük hizmetleri, barinma ihtiyaçlari Bayburt Belediyesi tarafindan karsilanmis olup, bugüne kadar projeden 36 hane yararlandi. Ihtiyaçlari karsilanan ve magduriyetleri giderilen vatandaslar ise aldiklari hizmetten memnun olduklarini söylediler.

Proje çerçevesinde hanelerde haftada bir temizlik hizmeti verildigini söyleyen ve ’Evde Bakim Hizmeti’ projesi hakkinda bilgiler veren Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, "Bayburt Belediyesi olarak evde bakim hizmetlerini elimizden geldigince yerine getirmeye çalisiyoruz. Yasli destek programimiz 2021 yilindan beri Muhtarlik Isleri Müdürlügümüz tarafindan yürütülüyor. Söz konusu hanelerde haftada bir temizlik hizmeti yürütülmektedir. Ayrica simdiye kadar 13 hanenin yasam alanlarinin bakim ve onarimlari gerçeklestirilerek, boyama islemleri yapilmistir. 12 hanenin ise koltuk, hali ve perdeleri yikatilmis, sobali hanelerin ise soba kurma, sökme ve baca temizlikleri yapilmistir. 1 vatandasimizin ise huzurevine nakli saglanmistir. Bununla birlikte projemizden yararlanan hanelerimizdeki vatandaslarimiza kisisel bakim ve kuaförlük hizmetleri verilmektedir" dedi.

Ramazan ayinda da vatandaslarin yemek ihtiyaçlarinin karsilandigini belirten Pekmezci, "Ayrica ramazan ayi boyunca belediyemizin iftar çadirindan tedarik edilen sicak yemekler projeden yararlanan vatandaslarimiza ikram ediliyor" diyerek konustu.

Bayburt Belediyesi olarak yardima muhtaç vatandaslara hizmet etme gayreti içerisinde olduklarini bildiren Baskan Pekmezci, yogun bir sekilde çalismalarin sürdügünü de sözlerine ekledi.

Bayburtlu teyze vefasini dua ederek gösteriyor

Evde bakim hizmetinden faydalanan ve her hafta evi temizlik personelleri tarafindan temizlenen Bayburtlu Gönül Aydemir, "Allah devletimizden razi olsun, rabbim ülkemize zeval vermesin" diyerek Bayburt Belediyesine ve Baskan Pekmezci’ye de her zaman dua ettigini dile getirdi. "Allah belediyemizden de, Hükmü baskanimizdan da razi olsun. Rabbim ne muradi varsa versin. Gönlünde, kalbinde ne varsa Allah versin" ifadelerini kullanarak dualarini esirgemeyen Aydemir, "Hizmetten çok memnunum, beni sevindirdiler, çok da sevdim bu hizmeti. Allah bin kere razi olsun, Allah’ta onlara hiç sikinti göstermesin. Her türlü kötülüklerden rabbim onlari korusun, dualarim onlarin üzerlerine kalkan olsun. Bu imkani bize saglayanlara çok dua ediyorum, Allah razi olsun ki bu imkani bize sunuyorlar. Çocuklarimiz geliyorlar gereken islerimi yapip gidiyorlar. Siliyorlar, süpürüyorlar, yikiyorlar bütün islerimi yapiyorlar, çok memnum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA