Büyüksehir Tip Merkezi Sifa Dagitiyor Açiklamasi 90 Bini Askin Vatandasa Saglik Hizmeti

Sakarya Büyüksehir Tip Merkezi 2022 yilinda da sehrin sifa merkezi oldu. Vatandaslara 90 bini askin muayene hizmeti sunan Büyüksehir, 857 hastanin sehir içi ve sehir disi hastanelere nakli islemini de sagladi.

Büyüksehir Tip Merkezi Sifa Dagitiyor Açiklamasi 90 Bini Askin Vatandasa Saglik Hizmeti
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Tip Merkezi, teknik altyapisi, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle 2022 yilinda da Sakaryali vatandaslara kaliteli saglik hizmetleri sundu. 2022 yilinda Sakarya’daki birçok vatandasin ihtiyaçlarina çare bulan Tip Merkezi’nin faaliyet raporu açiklandi.

Saglik Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, “2022 yili içerisinde toplamda 90 bin 157 hasta muayene edildi. 857 hastanin sehir içi ve sehir disi hastanelere nakli islemi yapildi. Pansuman, enjeksiyon, elektro kalp grafigi, röntgen, psikolojik danismanlik, ilaç temini ve hasta yatagi gibi farkli basliklarda çalismalarimiz 2022 yili raporumuz arasinda yer aliyor. Halk sagliginin korunmasi, toplum bilincinin olusturulmasi için konferans düzenledik. ‘Ilkyardim Hayat Kurtarir’ projemizle birçok ögrenciye egitim sunuldu. 10 Mayis’ta ikincisi açilan Bebek Bakim ve Saglik Evleri annelere ve çocuklarina yönelik birçok hizmetin yaninda ‘Bebek Dostu Belediye’ olma hedefiyle birçok çalisma gerçeklestirdik. Bu politikayi titizlikle sürdürmeye devam edecegiz” denildi.
Kaynak: İHA