Turizm Sezonuna Hazir Açiklamasi Tatilin Yeni Gözdesi Bungalov Ve Glampingler

Son yillarda dogayla iç içe tatil arayanlarin tercihi haline gelen ’bungalov’ ve ’glamping’ler İçel Erdemli’de hayata geçirildi. Büyük oranda yapimi tamamlanan ve bu yil turizme katki saglayacak olan projenin, dogayla iç içe tatil arayanlarin gözdesi haline gelmesi bekleniyor.

Turizm Sezonuna Hazir Açiklamasi Tatilin Yeni Gözdesi Bungalov Ve Glampingler
Her yil binlerce misafirini agirlayan, bir yanda uçsuz güzelligiyle Akdeniz’in mavi denizi, diger yanda çam ormanlari ve yesiliyle Toros Daglari’nin güzelliginin birlestigi yer İçel Erdemli Talat Göktepe Tabiat Parki’nda (Erdemli Çamligi) uygulanan proje turizme katki saglayacak. Çukurova Kalkinma Ajansi’nin hibe destegi, İçel Üniversitesi is birligi ile Erdemli Belediyesi tarafindan hayata geçirilen bungalov ve glamping projesinin özellikle alternatif turizmi sevenlerin gözdesi haline gelmesi bekleniyor. Dogal ortamda lüks konsept içerisinde tüm yasam ünitelerinin yer alacagi bungalov evler ve glamping çadirlarda, ayni anda 250 misafirin agirlanabilecegi belirtildi. Çadir ve karavan turizmcilerinin de gözdesi olan Erdemli Çamligi’nda su sporlari merkezinin de turizm sezonunda hizmete açilacagi kaydedildi.

"9 milyon TL’lik yatirim"

Yeni turizm trendlerini hayata geçirmek için gayret ettiklerini belirten Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, mavi ile yesilin kesistigi noktada doga dostu bir proje hayata geçirdiklerini ifade etti.

Baskan Tollu, "Erdemlimiz denizinin temizligi, bölgenin güvenli olmasi, mavi ile yesilin iç içe olmasi ve gerçekten Erdemli Çamligi turizmde, Erdemlimize ayri bir deger katan, ayri bir anlayis katan güzelliklere haiz. Biz bu güzellikleri glamping ve bungalovlarimizla taçlandirarak turizme yeni bir anlayis getiriyoruz. Su ana kadar belediyemize maliyeti 9 milyon TL civarinda. Bunu vatandaslarimizin bu bölgede en iyi sekilde, en mükemmel sekilde tatillerini geçirmeleri adina bu güzelligi Erdemlimize kazandirdik. Artik turizmde Erdemlimiz daha da mükemmel daha da iyi bir konuma da geliyor. Dolayisiyla bu da Erdemlimizin hem ekonomik hayatina, hem de sosyal hayatina çok ciddi katki sunacagi gerçek. Bungalovlar ve glampinglerle birlikte Erdemli turizmine yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir ahenk, yeni bir anlayis getiriyoruz. Çamlikta tatilini geçirmek isteyen insanlarimizi mavi ile yesilin iç içe oldugu bu güzel bölgede tatile, herkesi tatile bekliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA