Önce Kasasini Soydu, Sonra Çaldigi Parayla Alisveris Yapti

İçel’in Tarsus ilçesinde bir hirsiz önce marketin kasasindan bin lira çalip daha sonra da ayni markette alisveris yapti.

Önce Kasasini Soydu, Sonra Çaldigi Parayla Alisveris Yapti
Edinilen bilgiye göre, olay, ilçeye bagli Özel Bahsis Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, Mustafa Yildiz’a ait Yildiz Markette isyeri sahibinin depoda oldugu sirada A.H. adli bir kisi etrafa bakarak markette girdi.

Direk kasaya yönelen A.H. adli kisi kasada bulunan bin lirayi alip cebine koydu. Disari çiktiginda da market sahibi Mustafa Yildiz’i gören süpheli disaridan duran ekmek teknesinde 2 ekmek aldi. Süpheli A.H. market sahibi Mustafa Yildiz’a çaldigi paradan 200 TL verdi. Kasayi açan Yildiz paranin eksik oldugunu hissetmesine ragmen para üstü 190 lirayi verdi. hemen çocuklarini çagiran Yildiz, kameraya baktiklarinda sok oldular.

Hirsizlik süphelisinin kasadan para çaldiktan bir süre sonra çaldigi parayla alisveris yaptigini tespit eden Yildiz, çocuklariyla birlikte süpheliyi yakalayip jandarmaya teslim etti. Jandarma ekipleri zanliyi gözaltina aldi.

Yildiz, “Depodan malzeme alamaya gidince gelmis kasadan parayi almis. sonra benden alis veris yapti. Kasada çaldigi parayla ekmek alip 200 lira verdi. Ben de paranin üstü olarak 190 TL verdim” dedi.

Market sahibinin oglu Mehmet Yildiz ise “Yan taraftan malzeme aldigimiz sirada bu vatandas kasadan olan parayi götürdü. Hirsizlik tespit ettik, jandarmayla birlikte hareket ederek, zanliyi yakaladik. Bizden aldigi parayla bizden alisveris yapip gitti” seklinde konustu.

Hirsizlik ani ise saniye saniye isyerinin güvenlik kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA