Koyunun Kuzusuna Yapmadigi Anneligi Sahibi Yapti

Eskisehir’de hayvancilikla ugrasan Sema Mihaliç, erken dogan ve ölecegi beklenen kuzuya evinde adeta bebek gibi bakip hayata tutundurdu. Mihaliç, kuzusunu biberonla besleyip altini degistiriyor, yataginda yatiriyor ve özel tasmasi ile disarida gezdiriyor.

Koyunun Kuzusuna Yapmadigi Anneligi Sahibi Yapti
Tepebasi ilçesi Egriöz Mahallesi’nde hayvancilikla ugrasan Sema Mihaliç’in hamile koyunlarindan biri 16 gün önce, henüz 7 aylik olmasina ragmen dogum yapti. Ikiz dogum yapan koyunun bir yavrusu erken dogumdan dolayi ölürken, diger kuzu ise oldukça çelimsizdi. Annesi tarafindan da kabul edilmeyen ve erken dogumdan kaynakli gözleri görmeyen talihsiz yavruyu Sema Mihaliç evine aldi. Mihaliç, ölmesinden korkuttugu kuzusuna evinde adeta bebek gibi bakti. Etrafa sik sik çarpan sevimli hayvanin üzerine adeta titreyen Mihaliç, simdilerde 16 günlük olan ve günde yaklasik bir litre süt içen kuzusunun altini degistiriyor, bakimlarini yapiyor ve özel tasmasi ile gezdiriyor. Mihaliç ve kuzunun anne-ogul iliskisi çevresinden takdir topluyor.

"Ailem yasayacagina ihtimal vermemisti"

Kuzu hakkinda konusan Sema Mihaliç erken dogumu ve süre gelen süreci anlatti. Zor sartlarda dünyaya geldiginin altini çizen Mihaliç, "16 günlük prematüre bir kuzu. Hem sabaha karsi sogukta doguyor hem annesi sahiplenmiyor hem de prematüre olarak dünyaya erken geliyor. Hatta ikizi eksik dogmustu, onu kurtaramadik. Annesi de kuzuyu kabul etmedi, ailem yasayacagina ihtimal vermemisti. Ama ben burada fön makinesi tuttum, sicak suya soktum çikardim, kuzu kendisine geldi. Sonra gün içerisinde sürekli biberon ile emzirdim. 16 gündür evde benim odamda beraber yatiyoruz ama sonra annesinin yanina götürecegim. Gözlerinde bir sikinti var. Ilk baslarda hiç göremiyordu, su anda ya biraz görebiliyor ya da sadece hissederek, koklayarak gitmeye çalisiyor. Yani su anda kokuya ve sese çok fazla duyarliligi var, bütün hareketlerini kokuya ve sese göre yapabiliyor. Biberonunun kokusunu aldiginda ve ses duydugunda hareketlenip çildiriyor" dedi.



"Oglumun anasi ben oldum"

Kuzunun annesi ile olan iliskisinden de bahseden Mihaliç, koyunun yapmadigi annelik görevini kendisinin üstlendigine deginerek söyle konustu:

"Eskiden günde 25 mililitre süt içtiginde çok seviniyordum, adeta bayram havasi oluyordu ama su anda tek ögünde 250 mililitre, günde 750 mililitre süt içiyor. Anasi bakmadigi için oglumun anasi ben oldum."
Kaynak: İHA