Jandarma Dedektörle Cinayetin Islendigi Suç Aletini Ariyor

Bursa’nin Orhangazi ilçesine bagli Yeniköy Mahallesi’nde zeytin agaçlarinin altina dökülen hayvan gübresinin içinde cesedi bulunan Suriyeli kadin ile ilgili Jandarma ekiplerinin genis çapli sorusturmasi devam ediyor. Jandarma ekipleri, Orhangazi Cumhuriyet Savciligi’nin talimati ile zeytinlik sahibinin gübreyi aldigi Orhangazi’deki çiftlik evinde suç aleti aradi. Çiftlikte genis çapli inceleme yapan jandarma ekipleri, öldürülen Suriyeli kadinin kayiplara karisan kocasini ariyor.

Jandarma Dedektörle Cinayetin Islendigi Suç Aletini Ariyor
Zeytinlikte hayvan gübrelerinin arasinda cesedi bulunan 24 yasindaki Suriyeli E.Y.’nin katil zanlisini bulma çalismalari devam ediyor. Yapilan otopsi incelemesi sonucu bogazi kesilerek öldürüldügü anlasilan Suriyeli E.Y. kocasi, K.Y.nin arama çalismalari devam ederken Jandarma ekipleri hayvan gübresinin alindigi çiftlikte tekrar genis çapli inceleme yapti.

Jöh dedektörleri arama yapti Orhangazi Cumhuriyet Savciliginin talimati ile Orhangazi’deki bu olay için özel bir ekip görevlendirilmisti. Bursa Jandarma Özel Harekat’a bagli Mayin Dedektörleri zeytinlik sahibinin hayvan gübresini satin aldigi Orhangazi’deki çiftlikte inceleme yapti. JÖH Mayin Arama Dedektörleri çiftlikteki ve cesedin bulundugu zeytinlige dökülen hayvan gübrelerinin içinde ise muhtemel bir suç aleti aradi. Yapilan arama sonrasinda suç aleti olabilecek malzemelere incelemek üzere el koydu.

Suriyeli çift çiftlikte çalisiyormus

Alinan bilgilere göre cinayete kurban giden E.Y. ile kocasi K.Y’nin hayvan gübrelerinin satin alindigi çiftlik evinde çalistiklari, yaklasik 2 ay önce ise isi birakarak ayrildigi belirlendi. E.Y.’in yaklasik 2 ay önce kocasi tarafindan öldürülmüs olabilecegi, olay sonrasinda da çiftlik sahibini arayarak isi biraktigini ve Orhangazi’den ayrildiklarini söyledigi ögrenildi.

Jandarma kayip kocayi ariyor

Kurulan özel ekip bir yandan da kayiplara karisan talihsiz kadinin kocasi K.Y’yi arama çalismalarini sürdürüyor. Suriyeli adamin olaydan sonra Suriye’ye geçmis olabilecegi ihtimali üzerinde de duruluyor.

Alinan bilgilere göre olay sonrasinda gözaltina alinan 4 kisinin serbest birakildigi ve olayla ilgili yalnizca öldürülen kadinin kocasinin arandigi belirlendi.
Kaynak: İHA