Eyüpsultan'da 2 Hirsiz, Park Halindeki Motoru Kendilerininmis Gibi Alip Götürdü

Eyüpsultan’da 2 hirsiz, tamirciye götürülmek için internet kafenin önüne park edilen motoru kendilerininmis gibi alip götürdü. Motor hirsizlarinin o anlari güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Eyüpsultan'da 2 Hirsiz, Park Halindeki Motoru Kendilerininmis Gibi Alip Götürdü
Olay, Eyüpsultan Islambey Mahallesi Kalenderhane Caddesi’nde 22 Ocak Pazar günü saat 22.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 07 BAP 65 plakali motorunu tamirciye vermek isteyen Mert Kamil Özsoy, motorunu bir internet kafenin önüne park etti. Yemek sirketinde kuryelik yaptigi iddia edilen 2 hirsiz, motoru çalmak için Özsoy’u internet kafenin önüne kadar takip etti. 2 hirsiz, motor sahibinin tamirciyle konustugu esnada motoru alarak götürdü. Motoru çalistirmak için kontagina biçak sokan hirsizlar, basarili olamayinca baska bir motor daha getirip çaldiklari motoru ittirerek götürdü. Son bir aydir çok fazla motor hirsizliginin oldugunu belirten magdur Özsoy, motorunun bulunmasi için yetkililerden yardim istedi.

Hirsizlik ani güvenlik kamerasinda

Yasanan hirsizlik bir is yerinin güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, motor sahibi motorunu internet kafenin önüne park ederken, onu takip eden 2 hirsizin motorun yanina yaklasarak çalistirmaya çalistigi, ardindan hirsizlardan birinin motora binerek götürmeye çalistigi görüldü.



"2 hirsiz beni takip etmis"

Motorunun bulunmasi için yetkililerden yardim isteyen Özsoy, "Biz bir ustayla konustuk, motorumun bakimini yaptirmak için. Ustayla konusurken 2 hirsiz beni takip etmisler. Ben motoru buraya koyuyorum, 10 dakika sonra benim pesimden gelip motoru götürüyorlar. Ilk önce motorun kontagina biçak sokuyorlar, çalistiramiyorlar. Ondan sonra biçakla kablolari kestikten sonra çalistiramayacaklarini anladiktan sonra buradan döndürüp asagi dogru indiriyorlar. Motoru çalistiramayinca bir tane daha motor getiriyorlar. Bunu yapan kisi kurye. 2 kisi olduklari için motorun üstünde o kadar rahatlar ki yiyecek, içecek vs. her seyi kullaniyorlar. 10 dakika sonra motorumu öbür motorla iterek götürüyorlar. Biz bu durumdan çok sikayetçiyiz. Son bir aydir çok fazla motor çaliniyor. Bizim canimiza tak etti" dedi.

Kaynak: İHA