Egitim Camiasi Okulla Baglantisi Kesilen Göçer Kizi Aysenur Için Seferber Oldu

Batman’da ailesi tarafindan okula gönderilmeyen göçer kizini tekrar okula döndürmek için yaylalara çikan Ilçe Milli Egitim Müdürü Veysi Bozkurt, aileyi ikna ederek Aysenur’un okula dönmesini sagladi.

Egitim Camiasi Okulla Baglantisi Kesilen Göçer Kizi Aysenur Için Seferber Oldu
’Egitimle Yeniden Bulusma’ projesi dahilinde Batman’in Sason ilçesine bagli 3 bin rakimli Mereto Dagi Gömük Yaylasi Azrail Deresinde göçebe hayati yasayan 4’üncü sinif ögrencisi Aysenur Isik ve ailesi ikna edilerek yeniden egitime kazandirildi. Hayvancilik yaparak geçimini saglayan göçer, Isik ailesi, sürekli göçebe hayati yasadiklari ve kirsalda konakladiklari için kizlarini okula gönderme imkani bulamadiklarini belirtmesi üzerine Sason Milli Egitim Müdürü Veysi Bozkurt, kizlarinin tüm okul ihtiyaçlarini karsilama sözü verdi. Bozkurt’un, aileyi ikna etmesinin ardindan, aile ara tatilinin ardindan Aysenur’u tekrar okula gönderilme sözü verdi.

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan himayelerinde Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan ’Egitimle Yeniden Bulusma’ projesi dahilinde çesitli nedenlerle okulla iliskisi kesilen ögrencileri tekrar okula kazandirmak amaciyla bütün velilerle görüsmeler yaptiklarini belirten Sason Ilçe Milli Egitim Müdürü Veysi Bozkurt, göçer kizi Aysenur Isik’in da bu ögrencilerden biri oldugunu söyledi.

Bozkurt, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayip Erdogan’in himayeleri ve Milli Egitim Bakanliginin projesi dahilinde egitim ile iliskisi kesilen ögrencilerin tekrar okula dönmeleri için çalismalarimiz devam ediyor. 7 kardesten biri olan Aysenur ögrencimiz 4. sinifa gitmekte idi. Tabi imkanlar zor, mevcut göçebelik hayatin verdigi imkansizliktan dolayi yasadiklari zorluklardan kaynakli kizlarini okula göndermek istemeyen aile ile yaptigimiz görüsmelerde devlet olarak her türlü imkani saglayacagimizi, okul konusunda ulasim, yeme içme, kirtasiye malzemesi ve yardimci kitap konusunda yardimci olabilecegimizi belirtmemiz neticesinde aileyi ve kizimiz Aysenur’u tekrar okula dönmeye ikna ettik. Ailenin yaslari büyük olan diger çocuklarini da açik ögretime kayit yaptirmalari konusunda ikna ettik. Aysenur kizimiz okula kazandirdigimiz çocuklarimizdan biri. Sürekli göçebe hayati yasayan bir göçer ailenin kizi, okulun ikinci dönemi baslamasiyla insallah bu kizimiz tekrar okuluna dönecektir” dedi.

Kaynak: İHA