Disisleri Bakani Çavusoglu Açiklamasi 'Türkiye'yi Uluslararasi Alanda Lider Ülke Ve Küresel Güç Yapan Adimlar Atiyoruz'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, “Türkiye’yi uluslararasi alanda lider ülke ve küresel güç yapan adimlar atiyoruz” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfi’nin (TÜGVA) gerçeklestirdigi Genç Diplomatlar Akademisi’nin programina Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Prof. Dr. Mahkut Aksit ve Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam katildi.

Programda Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu “Girisimci ve Insani Dis Politika" isimli bulusmada açilis konusmasi yapti.

“Bugün dünyanin en ücra kösesindeki bir hadiseyi aninda ögreniyoruz”

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Bugün dünyanin en ücra kösesindeki bir hadiseyi aninda ögreniyoruz. Bunlari raporlamasi gereken elçilerdir, diplomatlardir. Aslinda onlara bu anlamda olan baglilik da azaliyor. Artik bir liderin, uluslararasi örgütün temsilcisinin ya da bir disisleri bakaninin attigi tweet, tweetin etkisi standart basin açiklamalarindan, bakanlik ya da devlet açiklamalarindan çok daha fazla oluyor” dedi.

“Bu menfur eylemleri ifade özgürlügü kapsaminda degerlendirmek akil tutulmasidir”

Disisleri Bakani Çavusoglu, “Isveç, Hollanda, Danimarka ve Avrupa’da olanlari görüyorsunuz. Bu menfur eylemleri ifade özgürlügü kapsaminda degerlendirmek akil tutulmasidir. Baska inançlara gelince olmaz, suç. Ama bizim yüce dinimiz Islam’a, kutsal kitabimiz Kur’an-i Kerim’e gelince ifade özgürlügü. Bu ahlaksizliktir. Bunu çifte standartla degerlendirmek yetersizdir. Hem de alçakliktir” seklinde konustu.

“Türkiye’yi uluslararasi alanda lider ülke ve küresel güç yapan adimlar atiyoruz”

Bakan Çavusoglu, “Cumhurbaskanligimizin liderliginde Türkiye’yi uluslararasi alanda lider ülke ve küresel güç yapan adimlar atiyoruz. Ukrayna arabuluculuk, Türk Dünyasi Normallesme adimlari, çok tarafli diplomasi Afrika, Latin Amerika ve Asya politikalarimiz, Islam Düsmanligi, irkçilik ve yabanci düsmanligiyla mücadele gibi alanlarda yogun mücadele gibi alanlarda yogun bir diplomasi izliyoruz” ifadelerini kullandi.

Azerbaycan Büyükelçiligine yapilan saldiriyi kinayan Bakan Çavusoglu, “Dün Tahran’daki Azerbaycan Büyükelçiligi’ne yapilan saldiriyi bir kez daha kiniyorum. Azerbaycanli kardeslerimizin 1 sehidi var. Kardeslerime bas sagligi diliyor, geçmis olsun dileklerimi buradan bir kere daha iletmek istiyorum” dedi.

Program daha sonra basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA