Atatürk Üniversitesinde 'Sosyal Ve Beseri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler' Konusuldu

Sosyal ve beserî bilimler alanindaki arastirmacilara yönelik olarak “Sosyal ve Beseri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler ve Arastirma Projeleri Destek Programi” konulu toplanti Atatürk Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklesti.

Atatürk Üniversitesinde 'Sosyal Ve Beseri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler' Konusuldu
Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli Irade Salonu ile Mavi Salonda düzenlenen programa; Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan, Prof. Dr. Hüseyin Özer, Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Prof. Dr. Turgut Gögebakan’in yani sira, Proje Gelistirme ve Koordinasyon Ofisi ekibi ile davetli konusmacilar ile sosyal ve beserî bilimlerden birçok akademisyen katildi.

Atatürk Üniversitesi Proje Gelistirme ve Koordinasyon Ofisi tarafindan gerçeklestirilen ve iki gün süren program; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Arastirma Destek Programlari Baskanligindan (ARDEB) Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Nurper Güz, TÜBITAK TEYDEB Baskan Yardimcisi Dr. Alp Eren Yurtseven ve SOBAG Grup Koordinatörü Alperen Zekeriya Karatas’in "ARDEB Destek Programlari ve Yenilikler", "ARDEB-SOBAG Destek Programlari ve Yenilikler" ve "TEYDEB Destek Programlari ve Yenilikler" isimli konferanslar esliginde gerçeklestirildi.

Bilgilendirme toplantisinda ilk olarak; TÜBITAK bünyesinde yer alan ARDEB Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Nurper Güz, arastirma gelistirme faaliyetlerinin kurum içi ve kurum disi is birligini saglamakla görevli ARDEB hakkinda katilimcilara bilgi verdi. Ülke yüksekögretimi için oldukça önemli bir kurum olan bu birimin; arastirma gruplari ile talepte bulunan üniversite, kamu kurum ve kuruluslari, gerçek ve tüzel kisiler arasinda bir köprü görevi üstlendigini belirten Prof. Dr. Güz, sosyal ve beserî bilimler alanindaki akademik Ar-Ge destekleri, proje yaziminda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkinda bilgi verdi.

TÜBITAK TEYDEB Baskan Yardimcisi Dr. Alp Eren Yurtseven; akademide, sosyal ve beserî bilimlerde yenilikçi çözümler gelistirmeye yönelik ihtiyaç alanlarini ortaya koymak ve bu alanda akademik faaliyetlerin iyilestirilmesinde, akademinin TÜBITAK tarafindan destekleneceginin alti çizildi.

Sosyal ve Beserî Bilimler Arastirma Destek Grubu (SOBAG) Koordinatörü Alperen Zekeriya Karatas ise sosyal ve beserî bilimler vurgusuyla akademik Ar-Ge destekleri hakkinda bilgilendirme gerçeklestirerek, sosyal ve beserî bilimler özelinde arastirmacilarin sorunlari, talepleri ve ihtiyaçlari üzerinde durdu. Karatas, beserî bilimler özelinde arastirmacilarin sorunlari ve talepleri dogrultusunda yapilabilecek iyilestirmeleri degerlendirdi.

Yenilikçi çözümlerin her yönüyle konusuldugu toplantida TÜBITAK ve akademik cepheden, desteklenen projenin yönetim kriteri altinda, kamu politikalarinin gelistirilmesi süreçlerinde bilimsel temellerin olusturulmasina ve teknolojik ilerlemelere saglayacagi katkiya da deginildi.

Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan, Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Prof. Dr. Hüseyin Özer ve Prof. Dr. Turgut Gögebakan’in yer aldigi konferanslarda ARDEB ve TEYDEB Destekleri, sosyal ve beserî bilimler vurgusuyla akademik Ar-Ge destekleri, destek istatistikleri, süreçler ve proje yaziminda dikkat edilmesi gereken hususlara deginildi. Katilimcilarin yönelttigi sorular baskan yardimcilari tarafindan cevaplandi.
Kaynak: İHA