Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi'ndan Kadinlara Çifte Destek

Edirne’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’in katilimi ile Agustos ayinda açilisi gerçeklestirilen Sehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanisma Merkezi, farkli mesleki ve beceri kurslariyla dezavantajli gruplar arasinda yer alan kadinlara gelir kapisi, küçük çocuklarina ise eglenceli vakit geçirme imkani sunuyor.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi'ndan Kadinlara Çifte Destek
Edirne’de gelir seviyesi düsük olan ve dezavantajli gruplar arasinda yer alan kadinlar, sosyal dayanisma merkezlerinde açilan kurslarda hem meslek ögreniyor, hem de ev ekonomilerine katki sagliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan hayata geçirilerek Edirne Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfinca faaliyetlerini yürüten Sosyal Dayanisma Merkezleri, dezavantajli kesimlerin topluma kazandirilmasina katki saglarken, çocuklarinin ise keyifli zaman geçirmesine destek oluyor.

Kuaförlük, terzilik, asçilik, tig örücülügü, dikis gibi kurslara katilan katilimcilara, kurs bitiminde Milli Egitim Bakanligi onayli sertifikalar veriliyor. Kursiyerler, buradan aldiklari sertifika ile meslek sahibi olma imkanina kavusuyor.

Mesleki kurslara katilarak ilk sertifikalarini alan kursiyerler, fabrikalara yerlestiriliyor ve tam zamanli istihdam olanagindan yararlaniyor.

Meslek edindirme kurslarina gelemeyen kadinlar, bu merkezde açilan kres sayesinde hem aktif olarak kurslara katilabiliyor, hem de çocuklarini birakacak yer aramak zorunda kalmiyorlar. Kadinlar meslek edindirme kurslarinda egitim alirken, çocuklari ise kreste vakit geçirip ögretici ve bilgilendirici oyunlarla sosyallesme imkani buluyor.

"Ev ekonomilerine katki sagliyorlar"

Sehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanisma Merkezi Koordinatörü Sevinç Girgin, kursiyerlerin burada edindikleri bilgilerle gelir elde etmeye basladigini söyleyen Girgin, yaptiklari ürünlerin satislariyla ev ekonomilerine katki sagladiklarini söyledi.



Kursa gelen kadinlarin 3-6 yas arasi çocuklari için de kres hizmetimiz oldugunu belirten Girgin, 7-13 yas çocuklar için ise müzik egitiminin verildigi atölye oldugunu aktardi.

Kursta hem kendi kiyafetlerini diktiklerini hem de disariya is yaptiklarini söyleyen kursiyer Menekse Örs, burada meslek edindiklerini, hem para kazandiklarini ve hem de keyifli vakit geçirdiklerini belirtti.

Kuaförlük kursuna gelen Gamze Ovali, bos zamanlarini burada ögrenerek degerlendirdigini ve çok güzel egitim aldigini söyledi.



Sosyal Dayanisma Merkezi’nde yetiskinler Için okuma-yazma, Kur’an-i Kerim temel ögretimi, dikis, kuaförlük, mis meyve sabunu, tig örücülügü ve su kabagi islemeciligi gibi mesleki beceri kurslari verilirken, çocuklar için oyun odasi ve müzik etkinlerine yer veriliyor.
Kaynak: İHA