Burdur'da STK'lar Isveç'te Kur'an-I Kerim Yakilmasina Tepki Gösterdi

Burdur’da faaliyet gösteren sivil toplum kurulusu temsilcileri Isveç’te Kur’an-i Kerim yakilmasini basin açiklamasi yaparak kinadi. Burdur’daki sivil toplum kurulusu temsilcileri Isveç’te Kur’an-i Kerim yakilmasina izin verilmesini kinadi.

Burdur'da STK'lar Isveç'te Kur'an-I Kerim Yakilmasina Tepki Gösterdi


Burdur’da faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Dernegi, Akçed Burdur, Cansuyu, Evrensel Hafizlar Dernegi, Burdur Gülistan Dernegi, Memur-Sen, Türkiye Gençlik Vakfi, Burdur Uluslararasi Ögrenci Dernegi, Birlik Vakfi Burdur sube baskanlari ile üyeleri Gazi Caddesi’nde bulunan Gazi Camisi’nde yatsi namazini kildi. Namazin ardindan cami önünde toplanan grup pankart açip tekbirler getirerek Cumhuriyet Meydani’na yürüdü.

Cumhuriyet Meydani’nda sivil toplum kuruluslari adina basin açiklamasini yapan Anadolu Gençlik Dernegi Burdur Subesi Baskani Ibrahim Gün, yaptigi açiklamada; “Islam tüm insanligin mutlulugu ve kurtulusu için insanlara hitap etmektedir. Islam düsmanligi yapan ser odaklari, insanligin huzurunu, bir arada yasama kültürünü hedef almaktadir. Kur’an-i Kerim insanlara iletilen canli bir hitaptir. Kur’an’in düsünenlere, aklini kullanabilenlere ithaf edilmis bir kitaptir." dedi.

Kur’an-i Kerim’in uyusuk bedenleri hareketlendiren, insanliga yepyeni ufuk kazandiran ilahi bir nimet oldugunu vurgulayan Gün, "Kur’an, ugruna en degerli seylerin feda edilecegi, hatta yolunda ölünebilecegi ilahi mesajlar manzumesidir." dedi.



Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiligi önünde gerçeklestirilen hadsizligi, bu hadsizligi gerçeklestiren alçaklari ve buna izin verenleri kinadiklarini belirten Gün, "Bati dünyasi, Islamofobi gibi karanlik projelerle cahiliye zihniyetiyle umarsiz tutumlariyla Islam’i ve insanligin huzurunu hedef almaktadir. Bilinmelidir ki tek din Islam’dir ve uygulanmasi gereken tek sistem Islam’in ölçüleridir. Buradan haykiriyoruz: Allah’in nurunu söndüremezler. Bizler Müslümanlar olarak mazluma, magdura, yoksula, zorda ve darda olana, Islam’in adaleti ve hosgörüsü dogrultusunda kucak açtigimiz gibi, insanlarin huzuru için bir nizam ortaya koyan Islam’a uzanan elleri kirmasini da biliriz. Bir kurtulus ve hidayet vesilesi olan yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’e yapilan hiçbir saygisizligi affetmeyecegimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacagini açikça ifade ediyoruz." diyerek basin açiklamasini bitirdi.

Gruptakiler, Burdur Il Müftüsü Enver Türkmen’in dua etmesinin ardindan dagildi.
Kaynak: İHA