Yüksekovali Kadinlar Fistan Giyip Yöresel Yemek Yapti

Hakkari’nin Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesindeki usta ögreticiler ve kursiyerler, yöresel elbiseler giyip 35 çesit yöresel yemek yaparak 500 kisiye ikram etti.

Yüksekovali Kadinlar Fistan Giyip Yöresel Yemek Yapti
Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan düzenlenen ‘Yüksekova Yöresel Yemekler’ etkinliginde 35 usta ögretici ve kursiyer hünerlerini sergiledi. Yöresel kiyafet giyerek misafirlere yemek servisi yapan kursiyerler, yöreye ait yaptiklari 35 yemegin isimlerini ve yemek içerisinde bulunan malzemeler hakkinda bilgi verdi.

Etkinlik hakkinda bilgi veren Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, 35 çesitten olusan yöresel yemek yaptiklarini söyleyerek, “Yüksekova’mizda özellikle kisin tüketilen yemeklere yer verdi. Buradaki amacimiz, vatandaslarimiza yöreye ait yemekleri tanitmaktir. Bizde burada bu yemekleri vatandaslarimiza ücretsiz bir sekilde dagittik. 35 kursiyerimiz tarafindan hazirlanan bu yemekleri 500 kisiye ikramda bulunduk” dedi.

Kursiyer Hamdiye Yagan ise yöreye ait yemekler yaptiklarini ifade ederek, “Yöreye ait fistanlar giyip, yöresel yemekler yaptik. Ilçenin tanitimi açisindan çok güzel oldu. Yaptigimiz bu yemekleri ücretsiz bir sekilde 500 kisiye ikram ettik” diye konustu.

Düzenlenen etkinlige Yüksekova Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Iskender Akdogan, Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, kursiyerler, ögrenciler, ögretmenler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA