Muhtar Adayi Olan Husumetlisine Pompali Tüfekle Saldirdi, Mahalleli Ayaklandi Açiklamasi 2 Yarali

Bursa’da yeni olusturulan merkez Yildirim ilçesi Çelebi Mehmet Mahallesi’nde muhtarlik seçimi öncesi husumetli oldugu muhtar adayini kahvede gören sahis, pompali tüfekle arka arkaya ates açti. Saçmalarin hedefi olan muhtar adayi Hamdi Adiyaman ve kahvede oturan Bekir Aydin yaralandi. Muhtar adayinin yakinlari olay yerinde toplandi. Öfkeli kalabalik, jandarma timlerinin ikna çalismasi sonucu evlerine gönderildi.

Muhtar Adayi Olan Husumetlisine Pompali Tüfekle Saldirdi, Mahalleli Ayaklandi Açiklamasi 2 Yarali
Merkez Yildirim ilçesinde Vakif Mahallesi’nden ayrilan bir semte Çelebi Mehmet Mahallesi adi verildi.

Burada muhtarlik seçimi için süreç basladi.

Dün gece ise Çelebi Mehmet Mahallesi muhtar adayi Hamdi Adiyaman kahvehenede saldiriya ugradi.

Olay, Vakif Mahallesi Vatansever Sokakta meydana geldi. Daha önce tartisma yasadigi sahis muhtar adayi Hamdi Adiyaman ile kahvede sözlü tartismaya basladi.

Tartisma kisa sürede büyüyerek kavgaya dönüsünce süpheli kisi aracindan aldigi pompali tüfekle arka arkaya tetige basti. Saçmalardan biri, Hamdi Adiyaman’a isabet ederken, biri de kahvede bulunan Bekir Aydin’i yaraladi. Yarali sahislar olay yerine gelen 112 ambulansiyla Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi.

Muhtar adayi yakininin vuruldugunu duyan akrabalari ise olay yerine geldi. Yükselen tansiyon üzerine bölgeye takviye olarak jandarma özel harekat sevk edildi. Tansiyonu düsüren jandarma ekipleri bir sürede güvenlik amaçli bölgede kalirken, kaçan süphelinin yakalanmasi için çalisma baslatildi

Jandarmanin sorusturmasi ve zanliyi yakalama çalismasi sürüyor
Kaynak: İHA