BIGACEM'in Tanitim Seferberligi 'Nemrut Kalderasini' Zirveye Tasidi

Bitlis Gazeteciler Cemiyetinin (BIGACEM) 2022 yilini “Nemrut Kraterini ve Kalderasini tanitma yili” ilan etmesi sayesinde Bitlis’te 2022 yilinin en çok habere konu olan yeri Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü oldu.

BIGACEM'in Tanitim Seferberligi 'Nemrut Kalderasini' Zirveye Tasidi
Gönüllü tanitim projeleriyle sik sik adindan söz ettiren BIGACEM, kentin tanitimina gönüllü olarak katki sunmaya devam ediyor. Gönüllü üye gazetecilerle sürdürdügü “Gönüllü Tanitim Elçileri Projesi” ile kentin güzelliklerine dikkat çeken BIGACEM, bu çerçevede 2022 yilini “Nemrut Kraterini ve Kalderasini tanitma yili” ilan etmisti. 2022 yili basinda starti verilip yil boyunca 222 haber, paylasim ve tanitim etkinligi hedefi konulan tanitim etkinligi sayesinde “Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü” Bitlis’te 2022 yilinin en çok habere konu olan yeri oldu. Insansiz haber analiz ve raporlama sistemi olan Habermetre Haber Analiz sonuçlarina göre; Nemrut Krater Gölü, Nemrut Krateri, Nemrut Kalderasi ve Nemrut Dagi gibi kelimeler üzerinden sorgulama yapildiginda 2022 yilinda BIGACEM’in 222 haber hedefinin fazlasiyla asilarak 2022 yilinda Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü ile ilgili yaklasik 300’e yakin haber yayinlandigi belirlendi. Proje dahilinde drone ile havadan da çekimler yaparak kalderanin daha öncesinde kesfedilmemis güzelliklerini ön plana çikaran BIGACEM, yil sonunda konulan hedefi asarak büyük bir tanitim faaliyetine imza atmis oldu. Proje çerçevesinde hazirlanan haber ve tanitim kliplerinin ulusal ve uluslararasi birçok televizyon kanalinda yayinlanmasi saglanan proje ile birlikte Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü’nün bilinirliligi arttirilmis oldu.

“Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü artik tüm dünyada biliniyor”

BIGACEM’in Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü ile ilgili baslatmis oldugu tanitim etkinligiyle ilgili degerlendirmede bulunan BIGACEM Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Hakan Okay, projenin basariya ulastigini ifade etti.

2022 yili basinda startini verdikleri tanitim etkinligi sayesinde Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü’nün tüm dünyaya tanitildigini kaydeden Okay, “Bitlis Gazeteciler Cemiyeti olarak 2022 yilinin basinda Gönüllü Tanitim Elçileri Projemize entegre olarak bir proje baslatmistik. Projenin adina da ‘Nemrut 2022 Tanitim Yili’ projesi demistik. Projede 100’e yakin gönüllü üyemiz yer almisti. 2022 yili boyunca üyelerimiz ve gönüllülerle birlikte Nemrut ile ilgili 222 haber, fotograf ve farkli paylasimlar gibi hedefler koymustuk. Yil boyunca Nemrut2022 etiketiyle gerek sosyal medya platformlarinda gerekse ulusal ve yerel haber ajanslarinda bu konuyla ilgili birçok haber yaptik. Yilsonuna geldigimizde bu hedefimizi fazlasiyla tutturmus bulunmaktayiz. Haber analiz sonuç raporlarina göre; Nemrut Krater Gölü, Nemrut Krateri, Nemrut Kalderasi ve Nemrut Dagi gibi kelimeler üzerinden sorgulama yapildiginda 2022 yilinda Nemrut Kalderasi ve Krater Gölü ile ilgili yaklasik 300’e yakin haber yayinlandigini görmekteyiz. 2022 yili projesini tamamlamis bulunuyoruz. Proje çerçevesinde Nemrut’un bilinmeyen birçok yönünü ön plana çikardik. Nemrut bu sayede biraz daha taninmis oldu. UNESCO sürecine de destek saglamis oldu” dedi.



“Nemrut2022 bitti, Nemrut2023 basliyor”

Nemrut2022 projesinin basariyla tamamlandigini kaydeden Okay, 2023 yilinda ise tanitim seferberligine ara vermeden Nemrut2023 projesini baslatacaklarini belirtti.

Tanitim seferberliginin sadece Nemrut ile sinirli olmadigini dile getiren Hakan Okay, BIGACEM olarak yürüttükleri tanitim projeleriyle de Bitlis ve ilçelerinin tamaminin tanitimini yapmaya çalistiklarini ifade ederek, “Buradan üyelerimize su müjdeyi paylasmak istiyorum. Nemrut 2022 projemiz sona erdi, Ancak Nemrut Tanitim Yili faaliyetlerimiz yine devam edecek. Bu defa da ‘Nemrut 2023 Yili’ projesi çerçevesinde çalismalarimizi devam ettirecegiz. Nemrut Kalderasi bir bütün olarak ele alindiginda gerek gölleri gerek dogal güzellikleri, yaz görüntüsü ayri güzel kis görüntüsü ayri güzel bir yer. Buraya her sene binlerce yerli ve yabanci turist akin ediyor. Burasi gerçekten her yönüyle güzel ve adeta yeryüzü cennetini andiran bir yer. Sadece eksik kalan kismi tanitim kismiydi. Insallah Bitlis Gazeteciler Cemiyeti olarak bizler 2022 yili için kollari sivadik ve bu isin girisini yaptik. 2023 yilinda da devam ettirecegimiz projemizle bunu bir adim daha ileriye tasiyacagiz. Bu vesile ile katki sunan herkese tesekkür ediyor, 2023 yilinda da Nemrut2023 etiketiyle haber ve paylasimlar yapmaya davet ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA