Eyüpsultan'daki Restoranda Yiyip Içip Hesabi Ödemeden Kaçtilar

Eyüpsultan’da et restoranina gelen 2 kisi, siparis verdikleri yemekleri yedikten sonra yiyemediklerini paket yaptirdi. Restoran kasasinda beklerken sirayla disari çikan kisiler hesabi ödemeden kaçti. O anlar güvenlik kameralarina yansidi.

Eyüpsultan'daki Restoranda Yiyip Içip Hesabi Ödemeden Kaçtilar
Olay, Eyüpsultan Alibeyköy’de bulunan bir et restoraninda saat 18.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre restorana gelen 2 kisi, kasap reyonundan seçtikleri ürünleri siparis verdi. Köfte, sucuk ve kizarmis tavuk yiyen kisiler yiyemedikleri yemekleri de paket yaptirdi. Masadan kalkan kisilerden biri kasanin önüne giderken digeri ise disari çikti. Kasanin önünde bekleyen kisi bir süre oyalandiktan sonra arkadasinin pesinden gitti. Kalabaliktan faydalanan 2 kisi hesabi ödemeden uzaklasti. Restorandan çikan sahislardan süphelenen is yeri sahibi güvenlik kamera görüntülerini izledi.

Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde, 2 kisinin yemeklerini siparis ettikten sonra masaya oturduklari görülüyor. Yemegin yaninda içeceklerini içen kisiler ketçap ve mayonez de istemekten geri kalmiyor. Yiyemediklerini paket yaptiran kisiler sira sira restorandan çikarak uzaklasiyor.

“Hesabi ödemeden, arkalarina bakmadan çikiyorlar”

Restoran sahibi Bilal Aslantürk, “2 kisi geldiler. Köfte, sucuk ve tavuk siparislerini verdiler. Daha sonrasinda masaya oturuyorlar, yemediklerini paket yaptiriyorlar. Hesabi ödemeden, arkalarina bakmadan çikiyorlar. Zaman zaman böyle olaylarla karsilasiyoruz. Ayda 2-3 defa böyle olaylar oluyor. Ne yapacagimizi bilemiyoruz. Hiç utanmadan, rahatsiz olmadan yemeklerini yiyip çikip gidiyorlar” dedi.



“Fazlasini paket yapip götürüyorlar”

Yaklasik 300 TL hesabi ödemediklerini ifade eden Aslantürk, “Köfte, sucuk, tavuk çevirme, tavuk pirzola yiyorlar ve bir litre kola içiyorlar. Fazlasini paket yapip götürüyorlar. Yaklasik 300 TL’ye yakin hesap geliyor. Ödemeden gidiyorlar. Çikarken sirayla birbirini takip ederek, dikkat çekmeden firsat buldukça birbirlerine yardimci olarak çikip gidiyorlar. Buradaki emegimize saygisizlik, insanlarin haklarini yemeleri bizim zorumuza gidiyor. ‘Paramiz yok’ deseler ücret ödemeden gidebilirler” ifadelerinde bulundu.

“Arkadaslar baya uzun süre oturdu, rahatlarina bakti”

Restoranin izgara sefi Ahmet Tosuner, “Biz bütün müsterilerimize yaptigimiz gibi karsiladik. Yemek istedikleri ürünleri sorduk. Onlar da siparislerini verdiler. Pisirdik, servis ettik. Arkadaslar baya uzun süre oturdu. Rahatlarina baktilar. Yediler, içtiler. Masanin ödenmedigini gördük. Sistem kontrol ettigimizde yürüyüp gittiklerini gördük” seklinde konustu.

Kaynak: İHA