Kusadasi Belediyesi'nden Akilli Sehircilik Için Önemli Adim

Kusadasi Belediyesi’nin, birimleri arasinda koordinasyonu en üst seviyeye çikarmak, kentte talep ve ihtiyaçlara uygun yatirimlar gerçeklestirmek ve gelir-gider analizi yapmak amaciyla kurdugu ‘Akilli Sehircilik Birimi’ çalismalarini tamamladi.

Kusadasi Belediyesi'nden Akilli Sehircilik Için Önemli Adim


Ekiplerin kenti dolasarak elde ettigi imar ve numarataj bilgilerinin ortak bir veri havuzunda toplandigi saha çalismasi sonucunda Kusadasi Belediyesi çesitli kalemlerde elde ettigi vergi gelirlerini artirdi.

Akilli kent olma yolunda önemli adimlar atan Kusadasi Belediyesi’nin geçen yil Bilgi Islem Müdürlügü bünyesinde kurdugu ‘Akilli Sehircilik Birimi’ tarafindan sürdürülen saha çalismasi tamamlandi. Harita, yazilim mühendisi ve istatistikçilerden olusan birim, yaklasik 15 ay süren çalismada Kusadasi’nin 23 mahallesini dolasarak cadde ve sokaklardaki imar ve numarataj bilgilerini topladi. Kusadasi’nin bina stogu hakkinda detayli bilgi edinmek amacini da tasiyan çalismada konutlarin ve isyerlerinin kapilarina tasinmazlarin çesitli özelliklerini içeren karekod etiketleri yapistirildi.

Akilli Sehircilik Birimi ekipleri saha çalismasi sirasinda bir yandan da çöp konteynerleri, bankamatikler, karekodlu geri dönüsüm kafesleri, elektrik trafolarinin yerleri ve merkeze uzak mahallelerdeki yollarin fiziki durumlari gibi bilgiler de topladi. Daha sonra elde edilen tüm bilgiler ortak bir veri havuzuna kaydedilerek kentin dijital haritasi olusturuldu.

Kusadalilarin daha seffaf, verimli ve katilimci belediyecilikle bulusturan çalismanin Kusadasi Belediyesi’ne en önemli katkisiysa vergi gelirlerinin artmasi oldu. Elde edilen bilgiler sayesinde Kusadasi Belediyesi emlak vergisi, kati atik vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan reklam vergisi gibi çesitli kalemlerde yaklasik 20 milyon TL ek gelir elde etti.
Kaynak: İHA