Konya'da Kis Ortasinda Yazi Aratmayan Sicaklik

Konya’da hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle günesli havayi firsat bilen vatandaslar, parklara çikarak havanin tadini çikardi.

Konya'da Kis Ortasinda Yazi Aratmayan Sicaklik
Son günlerde Konya’da hava sicakliklarinin normalin üstünde seyretmesi, kis ayinda yazdan kalma günlerin yasanmasina neden oldu. Ocak ayinin son günlerine yaklasilirken, hava sicakliginin 11 derecelere kadar yükselmesini firsat bilen vatandaslar parklara çikarak aileleriyle birlikte vakit geçirmeyi tercih etti.

Çocuguyla birlikte parka gelen Zeynep Çaliskan Sak, "Güzel bir gün hava günesli oldugu için disariya çiktik. Tabii güzel diyoruz ama bizim için güzel çiftçiler için iyi olmuyor bir taraftan. Geçen yil bu zamanlar kar botu aldigimi hatirliyorum o kadar kar vardi. Bu yil ne yazik ki kar yagmadi. Biz de bu durumu degerlendiriyoruz" dedi.



"Biz bu güzel havanin tadini çikartiyoruz"

Ailesiyle birlikte hafta sonunu ve günesli havayi firsat bilerek disariya çikan Servet Ünsal, "Bu sene kis aylarinin kis olarak geçmedigini görüyoruz. Çünkü geçen sene bu dönemlerde kar yagiyordu. Ben ögretmenim geçen sene 15 tatilde kar yagisindan dolayi tatile gitmistik. Bu sene hava mevsim normallerinin üzerinde gidiyor. Çocuklarla birlikte bu güzel havanin tadini çikartiyoruz. Ama tabii ayni seyi çiftçiler, yagis bekleyenler için söyleyemeyiz onlar için biraz daha sikintili bir kis geçiyor. Insallah Allah rahmetini esirgemez, yakin zamanda yagar. Bizim için güzel biz bu güzel havanin tadini çikartiyoruz" seklinde konustu.



"Geçen sene yagan kari ariyoruz"

Çocuklariyla parka gelen Ahmet Tunçdemir ise, "Hava olarak çok güzel. Adana’nin sicakligi Konya’da var sanki ama yagislarin olmamasi da dezavantaj Konya için. Geçen sene bu tarihlerde yogun bir kar yagisi vardi. Çok soguk ve yagislar sürüyordu. Çocuklarla birlikte kardan adam falan da yapiyorduk. Bu sene bu zamanda 2023 su anda günlük güneslik bir hava var. Geçen sene yagan kari ariyoruz" diye konustu.

Diger taraftan, bölgenin haftaya Çarsamba gününden itibaren yagisli hava dalgasinin etkisi altina girmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA