DATÜB Genel Baskani Kassanov, Bakü'de Ziyaretlerde Bulundu

Dünya Ahiska Türkleri Birligi (DATÜB) Genel Baskani Ziyatdin Kassanov ve yönetim kurulu üyelerinden olusan heyet Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci’yi ziyaret etti.

DATÜB Genel Baskani Kassanov, Bakü'de Ziyaretlerde Bulundu
Kassanov baskanligindaki Ahiskali Türklerden olusan heyet Azerbaycan’in baskenti Bakü’deki bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ziyaret kapsaminda Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi büyükelçi Bagci’yi ziyaret eden Kassanov, DATÜB’ün çalismalari ve Ahiskali Türklerin Azerbaycan’daki faaliyetlerini aktardilar.

DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov, dünyanin 9 ülkesinde bulunan temsilcilik ofisleri ile faaliyetlerini sürdüren DATÜB’ün her zaman Azerbaycan devletinin ve milletinin yaninda oldugunu, gerek Azerbaycan’in Karabag’daki büyük vatan savasindan önce, gerek savas sirasinda gerekse de savastan sonra Ahiskali Türklerin vatan mücadelesinde yer aldigini aktardi.

DATÜB heyetinin ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Bagci ise “Bugün sizlerin burada olmasi oldukça önemlidir. Ahiskali Türkler olarak Azerbaycanli kardeslerimizin, vatan ugrunda canlarini seve seve feda eden kahraman sehitlerimizin ve gazi ailelerimizin yaninda oldugunuzu gösteriyorsunuz. Ahiskali Türkleri uzun yillardan beri taniyorum. Azerbaycan’da yasayan Ahiskali Türklerin birlik beraberlik içerisinde daha nice güzel çalismalara imza atmalarini yürekten temenni ediyorum. Ahiskali Türkler onurlu bir Türk toplumu. Ziyatdin bey’in bu kapsamda yapilan faaliyetlerde emegi oldukça büyük. Nereye gitsem Ahiskali Türkleri buluyorum. Geçmiste yasanan zorluklari göz önünde bulundurarak daha güçlü, istikrarli bir gelecek insa etme yolunda hep birlikte çalismaliyiz. Biz sizleri seviyoruz. Bakü’de sizlerin degerli çalismalariniza katki saglayacak destegi vermeye haziriz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her zaman yaninizdayiz” dedi.

Kaynak: İHA