Baskan Soyer Açiklamasi 'Karaburun Için En Büyük Hayalim Nergis Ihracati'

Nergis çiçegini dünyaya tanitmak amaciyla düzenlenen 5. Karaburun Nergis Festivali binlerce Izmirliyi ilçede bulusturdu. Festivalin açilisini yapan Baskan Tunç Soyer, Karaburun için en büyük hayalinin nergis ihracati oldugunu söyledi.

Baskan Soyer Açiklamasi 'Karaburun Için En Büyük Hayalim Nergis Ihracati'
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 21-23 Ocak tarihlerine düzenlenen 5. Karaburun Nergis Festivaline katildi.

Türkiye’nin her yerinden vatandaslarin geldigi ve nergis üreticilerinin yogunlukta oldugu festivalde, yeme-içme stantlari da yer alirken, festival çerçevesinde atölye çalismalari da yapildi.

Festivalin açilisinda konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Türkiye’nin her yerinden misafirlerimizi agirliyoruz. Karaburun bir cennet. Öyle bir cennet ki, yesilin binbir tonu, akvaryum gibi bir deniz sizi karsilar. Hakikatten cennette yasiyoruz. Peki bu yoksulluk, kuraklik neden? Bizler ne zaman birbirimizle uyumu kaybediyoruz, yoksulluk basliyor. Ne zaman dogayla kavga ediyoruz, kuraklik basliyor. Biz birbirimizden memnun olmadikça topyekun kaybediyoruz. Birbirimizi ötekilestirerek bir refah saglayamayiz” dedi.

Küçük Menderes havzasinda eskiden 10-15 metreden su çikarilirken, bu rakamin 200-300 metreye kadar geldigini söyleyen Baskan Soyer, “Bugün üzücü yeni bir bilgi geldi. Toprak 29 santim çökmüs. Konya’daki obruklari hatirlayin. Kuraklik, firtina, sellerle kendini gösteren küresel iklim krizi doganin bize oyunu degil, bizim ona oyunumuz. Doga bizden intikamini aliyor. Bizim birbirimizle uyumu ögrenmeye ihtiyacimiz var. Yoksa daha çok yoksullasacagiz, kuraklikla yüzlesecegiz. Yalanci baharlar yasanir. Sakin yalanci baharlara inanmayin. Ne baharin yalancisina ne de siyasetin yalancisina inanin. O tuzaklara artik düsmemeyi ögrenmek, birbirimize simsiki kenetlenmek zorundayiz. Bir sey degisecek her sey degisecek” seklinde konustu.



“El ele vererek basaracagiz”

Karaburun için en büyük hayalinin nergis ihracati oldugunu söyleyen Baskan Soyer, “Karaburun nergisi, Akdeniz’in en güzel koku bahçesini olusturmus. Bizim nergise sahip çikmamiz gerek. Belediye olarak binlerce nergis soganini her yil üreteciyle bulusturuyoruz. Asil hayalim dünyanin her yerine bu güzel kokuyu yaymak, ihracati baslatmak. Göreceksiniz el ele vererek bunu basaracagiz” diye konustu.

Karaburun’un geleneksel festivali çerçevesinde resim sergileri, bando ve halk danslari gösterileri, Izmir Büyüksehir Belediyesi Pop Orkestrasi ve Türk Halk Müzigi Orkestrasi konseri, üretici ve nergis sohbetleri, yarismalar, söylesiler, atölye faaliyetleri yapilacak.
Kaynak: İHA