SGK'dan 'Emeklilere Yüzde 30'Dan Düsük Zam Yapildigi' Iddialarina Dair Açiklama

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli olacaklarin emekli maas zamminin mevcut emeklilerinki gibi yüzde 30 degil, yaklasik yüzde 18 oldugu iddialarina yönelik açiklama geldi.

Emekli olacaklarin emekli maas zamminin mevcut emeklilerinki gibi yüzde 30 degil, yaklasik yüzde 18 oldugu iddialari hakkinda SGK’dan açiklama geldi. Açiklamada 2023 yili öncesinden baglanan ayliklar dahil olmak üzere 2023 yili talepte bulunanlarin ayliklari da yüzde 30 oraninda artirildigi belirtildi. Açiklamada ayrica EYT kapsamindaki sigortalilar için de farkli bir aylik hesabin yapilmayacagini hem TÜFE hem de refah payi dikkate alinarak ayliklar ödenecegi bildirildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"2023 yili öncesinden baglanan ayliklar dahil olmak üzere 2023 yili talepte bulunanlarin ayliklari da yüzde 30 oraninda artirilmistir. Aylik hesaplama sisteminde bir degisiklik yapilmamis, mevcut yasal düzenlemelerde yer alan kurallar çerçevesinde ayliklar hesaplanmaktadir. Ayrica, EYT kapsamindaki sigortalilar için farkli bir aylik hesabi yapilmayacak hem TÜFE hem de refah payi dikkate alinarak ayliklar ödenecektir.

Yapilan son düzenleme ile en düsük aylik miktari dosya bazinda 5 bin 500 TL’ye yükseltilmis oldugundan 5 bin 500 TL’nin altinda emekli ayligi ödendigine yönelik haberler gerçegi yansitmamaktadir."
Kaynak: İHA