Sel Magdurlari Deve Güresleri Ile Moral Bulmaya Çalisiyor

Antalya’nin Kumluca ilçesinde yasanan sel felaketinin ardindan yaralarin sarilmasiyla moral bulmaya çalisan ilçe halki folklorik deve güreslerine hazirlaniyor. Deve güresleri gösterileri öncesi ilçenin meydaninda “En Süslü Deve Yarismasi” düzenlendi.

Sel Magdurlari Deve Güresleri Ile Moral Bulmaya Çalisiyor


Kumluca ilçesinde Devecileri Koruma ve Yasatma Dernegi Baskanligi ve Kumluca Belediyesi tarafindan organize edilen folklorik deve güresleri gösterilerine hazirlaniyor. Kumluca sokaklari deve güresleri etkinligi ile yeniden hareketlenmeye basladi.

22 Ocak Pazar Günü yapilacak Deve Güresleri gösterileri öncesi ilçenin Cumhuriyet Meydani’nda “En Süslü Deve Yarismasi” düzenlendi.



Yarismalara 9 güres devesi katildi

9 güres devesi sahipleri daha önceden süslenerek podyuma getirildi.

Develer jüri üyelerinin önünde süslerini ve hünerlerini sergiledi. Jüri üyeleri en süslü deveyi seçmek için karar vermekte zorlandi. Jüri üyelerinin karar vermesi sonucunda en süslü develer seçildi. En süslü deve yarismasinda 7 numara ile Alaaddin Bacaksiz’in devesi Dorukhan 3 oldu. 9 numarasi ile yarismalara katilan Kumluca’dan Sude Naz Ulutas’in Kayrakli adli devesi ikinci oldu. 2023 yilinin en süslü deve yarismasi birincisi bir numara ile yarismalara katilan Kumluca’dan Bayram Özer’In Osman Aga adli devesi birinci oldu. Dereceye giren develere plaket ve hali hediye edildi.

"Amacimiz geleneklerimizi yasatmak kaydiyla Kumluca halkinin moralini düzeltmektir"

Yarismada konusma yapan Kumluca Belediye Baskani Mustafa Köleoglu, “Yörükler hayvan severdir. Yörükler hayvanlarina çocuklarina nasil bakiyorsa öyle bakar. Tüm halkimizi Pazar günü yapacagimiz Geleneksel Folklorik Deve Gösterilerine davet ediyorum” dedi.

Kumluca Devecileri Koruma ve Yasatma Dernegi Baskani Zafer Gemici, “12 Aralik’ta bir sel felaketi yasadik. Morallerimiz çok bozuldu. Simdi geleneksel deve güresleri ve folklorik gösteriler yapacagiz. Amacimiz geleneklerimizi yasatmak kaydiyla Kumluca halkinin moralini düzeltmektir. Pazar günkü güreslerimize tüm halkimizi bekliyoruz” dedi.

En süslü deve yarismasinda birinci olan Osman Aga devesinin sahibi Bayram Özer ise “Yarismalara hazirlandik. Emek verdik. Emegimizin karsiligini aldik. Pazar günü tüm halkimizi gösterilerimize bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA