Manisa'da 2022 Yilinda Toplam 22 Bin 4 Kisi Ise Yerlestirildi

Manisa Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu 2023 yili ilk toplantisi Manisa Valisi Yasar Karadeniz Baskanliginda, kurul üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi. Toplantida 2022 yilinda kamu ve özel sektörde toplam 22 bin 4 kisinin ise yerlestirildigi açiklandi.

Manisa'da 2022 Yilinda Toplam 22 Bin 4 Kisi Ise Yerlestirildi
Toplantinin açilis konusmasini yapan Vali Yasar Karadeniz, Manisa sanayisinin ve istihdam ihtiyacinin belirlenerek bu dogrultuda okullarda kurslarin açilmasi gerektigini ifade ederek, “Okullarimizda bu dogrultuda çalismalarin yapilip, ögrencilerimizin üretim tesislerini ziyaret etmelerini saglayarak tercihlerinin bu dogrultuda olmasina yönelik yapilan çalismalarin sonuç vermeye basladigini görüyoruz. Ilimizde ögrencilerin meslek lisesini tercih etme oraninda artis oldu. Bu önemli bir gelisme. Hedefimiz bu oranin yüzde 65 olmasi. Bu hedefi gerçeklestirdigimizde kendimizi dünya ortalamasina ulasmis sayacagiz.” dedi.

Meslek liselerinin atölyelerinde, organize sanayi bölgeleri ve bazi sanayi kuruluslarinin yapmis oldugu önemli düzenlemelerin oldugunu belirten Vali Karadeniz, bu duruma katki sunanlara tesekkürlerini iletti.

Toplanti Manisa Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Burak Engin’in 2022 yili faaliyetleri hakkinda kurul üyelerine sunum esliginde bilgi vermesi ile devam etti.

Engin’in verdigi bilgilere göre 2022 yili itibariyle is ve meslek danismanligi hizmetleri dahilinde, 73 bin 634 kisiye bireysel danismanlik hizmeti verildigi, 10 bin 95 isyerinin ziyaret edildigi, kamu ve özel sektörde toplam 22 bin 4 kisinin ise yerlestirilmesi hususunda aracilik faaliyetinin yerine getirildigi ögrenildi.

Ayrica 2022 yilinda is kulübü is ve meslek danismanlari tarafindan 83 grupta 800 kisiye özgeçmis hazirlama, mülakat teknikleri, is arama kanallari hakkinda egitimler düzenlendigi, meslek danismanligi faaliyetleri dahilinde 198 Egitim Kurumunun ziyaret edildigi, 141 grup görüsmesi gerçeklestirildigi, 8 bin 322 kisiye de egitim verildigi ifade edildi.

2022 Ocak-Aralik döneminde; Isbasi Egitim Programlarinda 690 programin açildigi 2 bin 461 kisinin söz konusu programlarda isbasinda yetismesi ve meslek edinmesinin saglandigi, katilimci zaruri gider ödemesi ve genel saglik sigorta primlerinin karsilanmasi dahilinde 42 milyon 968 bin 965,14 TL destek saglandigi kaydedildi.

Toplum yararina programlarda açilan 19 programa 964 kisinin katildigi, Issizlik Ödeneginden ise 18 bin 664 kisinin yararlandigi belirtildi.

Toplanti egitim ve istihdam iliskisi baglaminda mesleki ve teknik liselerden mezun olan ögrencilerin daha nitelikli yetistirilmesi ve mezuniyet sonrasi kendi alanlarinda istihdama katilmalari ile ilgili hususlarda bilgi alisverisinde bulunulmasi ve diger gündem maddelerinin görüsülmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA