Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'NATO'nun Çatismalara Müdahil Olmasi Bir Döngüye Sebep Oluyor'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO ve ABD’nin, Ukrayna’ya verdigi destek ve sagladigi silah yardimlarinin çatismalarda bir döngüye yol açtigini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'NATO'nun Çatismalara Müdahil Olmasi Bir Döngüye Sebep Oluyor'


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna’da gelisen olaylar ve batili ülkelerin Ukrayna’ya verdigi desteklere iliskin gazetecilere yeni açiklamalarda bulundu. NATO’nun, Ukrayna’daki savasa dolayli veya dogrudan müdahil oldugunu öne süren Peskov, "NATO ülkelerinin bu çatismaya dogrudan veya dolayli olarak müdahil oldugunu görüyoruz. Bu gerilimin tirmanmasini sürdürmek için siyasi iradenin açiklamalarini da duyuyoruz. Böylece Ukrayna’nin savas alaninda kazanacagina dair bir algi olusturmaya dair dramatik bir yanilgi var. Bu durum bu nedenle yukariya dogru ivme kazanan bir döngüye neden oluyor" ifadelerini kullandi.

ABD tarafindan Kiev’e yapilmasi planlanan tank yardimi hakkinda da konusan Peskov bu durumun Ukrayna için sorun olusturacagini söyleyerek, "Bunun sonuçlari Ukrayna için kesinlikle eksi yönde olacak. Bu tür sevkiyatlarin ilkesel olarak hiçbir seyi degistiremeyecegini, Ukrayna ve halki için yeni sorunlar ekleyecegini sürekli söyledik. Uzmanlarimiz bu teslimatlarla birlikte ortaya çikacak sorunlarin da farkinda. Bu tanklarin bakim ve onarimlara ihtiyaci var. Ayrica bu tanklarin teslimati, Rusya’nin hedeflerine ulasma amacini degistirmeyecek. Üçüncü ülkelere sevkiyatlarla ilgili hukuki kisitlamalarin göz önünde bulundurulmasi önemli. Bu nedenle, tüm sevkiyatlar askeri ürün teslim alan ülkelerin yükümlülüklerine bagli. Elbette bu süreci dikkatle takip edecegiz" dedi.



Batili ülkelerin tüm bu hamlelerine karsi kendileriyle diyalog kurmalarini tavsiye eden Peskov, "Almanya, Fransa ve Ukrayna, Minsk Anlasmalari üzerinden son 8 yilda bir oyun oynadi. Simdi bu ülkeler, eylemlerinin bedelini ödemeli. Rusya’yi ve Donbass’i kandirarak oynadiklari oyunun utanmazliginin ve tüm olumsuz sonuçlarinin bilincine varmalari ve Rusya’nin kaygilarina kulak vermeleri gerekiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA