Harezmi Egitim Modeli, Iskilip Sakarya Ilkokulu'nda Uygulanacak

Gelecegin egitim sistemi olarak öngörülen Harezmi Egitim Modeli Çorum’da ilk kez Iskilip ilçesinde bulunan Sakarya Ilkokulu’nda uygulanacak.

Harezmi Egitim Modeli, Iskilip Sakarya Ilkokulu'nda Uygulanacak


2017-2018 Egitim ögretim yili “Gelecegin Egitimine Katki Ödülleri” yarismasinda Türkiye 1.si seçilen Harezmî Egitim Modeli, disiplinler arasi yaklasimi yeniden yorumlayarak farkli disiplinlerin es degerde yer aldigi, is birligini benimseyen, fen ve bilgisayar bilimi ögretimini, sosyal bilim dallari ile bütünlestiren, bilgi islemsel düsünme becerilerinin hayata adapte edildigi, programlama ve ögretim araçlarinin etkin kullanildigi, robotik ve oyun tasarimi ile eglenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinler arasi bir egitim modeli olarak ön plana çikiyor.

Harezmi Egitim Modeli uygulama süreci Sosyal Bilimler-Spor Bilimleri alaninda Serife Çoban, Bilgisayar Bilimleri alaninda Atanur Yilmaz, Fen-Matematik alaninda Münevver Simsek koordinatörlügünde yürütülecek. 20 hafta sürecek olan Harezmi Egitim Modeli Uygulamasi ile Sakarya Ilkokulu ögrencileri ilk olarak günümüzün problemi olan “Iklim Degisikligine” çözüm önerileri sunacak. Sonrasinda tasarruf, yenilenebilir enerji, kompost gübre yapimi, geri dönüsüm temalari üzerine arastirmalar yapacaklar ayrica seviyelerine uygun kodlamalar yapmayi ögrenecekler. Ögrenciler ögrendikleri kodlamalar sayesinde bilgisayardan hayal güçlerine göre istedikleri üretimi yapabilir hale gelecekler. Ögrenciler bu süreçte üretmek istedikleri projeleri hazirlarken hem kesfedecek, hem yaparak yasayarak ögrenecekler.

Sakarya Ilkokulu’ndan yapilan açiklama da, “Harezmî Egitim Modeli atölye çalismalarinda velilerimizden aldigimiz olumlu dönüsler ve ögrencilerin heyecanli çalismalari projenin etkinligini bir kat daha artirmaktadir. Bu sayede okul, veli, ögrenci is birliginin en üst seviyede uygulanarak güçlü baglarin olusmasiyla ögrencinin basarili bir gelecege adim atmasini saglamak en büyük hedeflerimizdendir. Her alanda çagdas egitim anlayisini benimseyen, gelecegimizin teminati çocuklarimiz için gece gündüz mesai harcayan Iskilip Sakarya Ilkokulu’nun yenilikleri artarak devam edecektir“ ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA