Bitlis'te 94 Bin 320 Ögrenci Karne Heyecani Yasadi

Bitlis’te 780 okulda 94 bin 320 ögrenci karnelerini alarak yariyil tatiline girdi.

Bitlis'te 94 Bin 320 Ögrenci Karne Heyecani Yasadi
Bitlis merkezde bulunan Mustakbaba Ilk ve Ortaokulunda düzenlenen karne töreninde ögrencilere karnelerini dagitan Bitlis Milli Egitim Müdür Vekili Nedim Yoldas, ögrencilere tatilde kitap okumalari tavsiyesinde bulundu. Karne dagitim programinin ardindan gazetecilere açiklamada bulunan Yoldas, il genelinde 780 okulda 94 bin 320 ögrencinin karne heyecani yasadigini söyledi.

Yoldas, “Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi ilimizde de 780 okulumuzda 94 bin 320 ögrencimiz karnesini aldi. Tatil boyunca ögrencilerimizin bol bol kitap okumalarini istiyoruz. Ögrencilere karnelerini dagitirken beraberinde birer kitap hediye ediyoruz. Bakanligimizin talimatlari dogrultusunda. Ögrencilerimiz bu kitaplari okuyarak hem dinlenip hem de eglenecekler. Ikinci döneme zinde bir sekilde tekrar okullarina gelecekler. Emek sarf eden bütün ögretmenlerimize, okul idarecilerimize tesekkür ediyoruz. Onlarin da eglenmeye ve dinlenmeye haklarinin oldugunu düsünüyoruz. Ögretmen ve ögrencilerimiz dinlenerek eglenerek daha motive olmus sekilde ikinci döneme baslayacaklar” dedi.

Öte yandan, bedensel engelli 6. sinif ögrencisi Arda Özkan da karnesini Bitlis Milli Egitim Müdür Vekili Nedim Yoldas’tan aldi.

Tören, toplu fotograf ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan son buldu.

Törene Bitlis Milli Egitim Müdür Vekili Nedim Yoldas, Milli Egitim Sube Müdürleri Mehmet Kara ve Metin Aygün ile veliler katildi.

Kaynak: İHA